Bizness un ekonomika
2020. gada 24. augusts, 09:37

Latvijas bankas prezidents paziņo, ka valsts ekonomikā zemākais punkts Covid-19 krīzē ir aiz muguras

Jauns.lv / LETA

Latvijas ekonomikā zemākais punkts Covid-19 krīzē ir aiz muguras, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Zemākais punkts ekonomikā ir jau aiz muguras - ekonomikā ir atsākusies izaugsme," teica Kazāks, piebilstot, ka tostarp kāds tautsaimniecības sektors atgūstas ātrāk, cits lēnāk, bet kādā jomā vēl joprojām, iespējams, atgūšanās nav sākusies.

foto: Ekrānuzņēmums
"Zemākais punkts ekonomikā ir jau aiz muguras - ekonomikā ir atsākusies izaugsme," teica Kazāks.

Viņš arī atzīmēja, ka Latvijas ekonomika atgūstas, jo Covid-19 izplatība līdz šim ir bijusi samērā neliela. "Protams, ja pasaulē, ja mūsu galvenajos eksporta tirgos atkal sāksies būtisks kritums, tad ekonomika piebremzēsies," sacīja Kazāks.

Vienlaikus Latvijas Bankas prezidents uzsvēra, ka Covid-19 stāsts vēl nav beidzies. "Neviens nezina, kas notiks turpmāk pasaulē, bet pašreizējā brīdī zemākais punkts ir aiz muguras," pauda Kazāks.

Viņš prognozēja, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad trešajā un ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni uzrādīs pieaugumu. "Bedres malu mēs, visticamāk, ekonomikas apmēra ziņā sasniegsim 2021.gada beigās vai 2022.gadā," piebilda Latvijas Bankas prezidents.

"Paldies sabiedrībai par tomēr samērā atbildīgu rīcību Covid-19 laikā, un jo īpaši liels paldies veselības nozarē strādājošajiem. Tikai šo divu iemeslu dēļ Latvijas ekonomika jūtas samērā labi - saslimstība bijusi samērā neliela, tāpēc arī Covid-19 izplatība birojos, rūpnīcās ir bijusi neliela un uzņēmumi ir spējuši turpināt strādāt," sacīja Kazāks.