foto: imago images/ANE Edition
Grieķijā pēc Covid-19 ierobežojumiem sāk atgriezties tūristi
Tūrisms
2020. gada 5. jūlijs, 15:09

Grieķijā pēc Covid-19 ierobežojumiem sāk atgriezties tūristi

LETA

Tūrisma operators "Tez Tour" sadarbībā ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic" šodien veicis pirmos šīs vasaras čarterlidojumus uz Grieķijas Krētas salu un Peloponesas pussalu, informēja "Tez Tour" pārstāve Marina Batkiļina.

Saules pielietā Grieķija 2020. gada jūlijā - gaidot tūristu atgriešanos

gallery icon
34

Lidojumi atsākušies pēc vairāk nekā četru mēnešu ilga čārterreisu programmas pārtraukuma, kas bija saistīts ar Covid-19 krīzi. Pēc uzņēmuma pārstāves teiktā, šodien veiktajos lidojumos bijuši kopumā 290 pasažieri - 145 katrā reisā.

Drošības pasākumi gan lidostās, gan lidojumu laikā esot strikti ievēroti un ceļotāji bijuši saprotoši un pretimnākoši. Tūristi par drošības pasākumiem esot informēti laicīgi, pirms ceļojuma.

"Tez Tour" Latvijas atzara vadītājs Konstantīns Paļgovs informēja, ka turpmāk čarterreisu programmas uz Grieķiju uzņēmums veiks pēc programmas - divas reizes nedēļā uz Krētas salu un reizi nedēļā uz Peloponesas pussalu.

Uzņēmums apgalvo, ka ceļotājiem pēc uzturēšanās Grieķijā nebūs jāievēro pašizolācija vai obligāti jāveic Covid-19 tests.

Paļgovs atzina, ka šis laiks uzņēmumam un visai tūrisma nozarei ir bijis liels pārbaudījums. "Tomēr ir patīkami atkal redzēt smaidīgus tūristus lidostās, kuri beidzot ir sagaidījuši iespēju doties savā ilgi gaidītajā atpūtā," klāstīja "Tez Tour" Latvijas atzara vadītājs, piebilstot, ka īpaša vērība visos ceļojumos tiek pievērsta drošībai, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību.

Kā norādīja uzņēmumā "airBaltic", kopš lidojumu atsākšanas ir ieviesti vairāki papildu drošības pasākumi, lai ierobežotu vīrusa izplatību un pasargātu savus pasažierus. Viens no drošības pasākumiem ir arī visu no lidostas "Rīga" izlidojošo "airBaltic" pasažieru ķermeņa temperatūras mērīšana.

Tāpat starp papildu pasākumiem ir biežāka lidmašīnu salonu dezinfekcija un visu pasažieru nodrošināšana ar bezmaksas pamata aprūpes komplektu, kurā ir sejas maska un dezinfekcijas salvetes. "airBaltic" pasažieriem tostarp noteikta prasība nēsāt sejas maskas visu lidojuma laiku.

Arī stjuarti nēsā sejas aizsargmaskas un cimdus. "airBaltic" stjuarti ir instruēti par pasākumiem, kas jāveic gadījumā, ja kāds lidmašīnas pasažieris varētu būt inficējies ar Covid-19. Visas lidmašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo profilaktisko aprīkojumu. Lidsabiedrība arī veikusi izmaiņas lidojumu pakalpojumos, aizvietojot lidmašīnās pieejamos žurnālus ar vienreizlietojamu informāciju par higiēnu un ēdienkarti.

Lidostās, viesnīcās, sabiedriskajā transportā ieviestie drošības un kontroles pasākumi, tāpat kā municipālajās pludmalēs noteiktie, ir paredzēti, lai tūristos stiprinātu pārliecību par neapdraudētu atpūtu.

"Tez Tour" gan brīdina, ka, mainoties epidemioloģiskajai situācijai, dažādi ceļošanas noteikumi un saistošie nosacījumi var tikt mainīti, papildināti un atcelti. Detalizēta informācija ceļotājiem par prasībām, kuras attiecas uz pasažieriem lidostās un lidmašīnā, tiek paziņota pirms ceļojumiem.

Covid-19 krīzes laikā "Tez Tour" arī sāka nākamo sezonu ceļojumu pārdošanu, lai ceļotājiem, kuru izvēli ietekmēja ierobežojumi, būtu iespēja pārreģistrēt savas rezervācijas uz tālāku nākotni.

Starptautiskais tūrisma operators "Tez Tour" Latvijā strādā kopš 2002.gada. Uzņēmums organizē ceļojumus uz dažādām pasaules valstīm, tostarp Itāliju, Austriju, Spāniju, Andoru, Turciju, Grieķiju un citām.