foto: Edijs Pālens/LETA
Satiksmes ministrija jau nākamnedēļ grib atsākt starptautiskos pasažieru avio un jūras pārvadājumus
"airBaltic" lidmašīna paceļas starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Bizness un ekonomika
2020. gada 6. maijs, 10:48

Satiksmes ministrija jau nākamnedēļ grib atsākt starptautiskos pasažieru avio un jūras pārvadājumus

Jauns.lv / LETA

Satiksmes ministrija strādā pie tā, lai 13.maijā bez ierobežojumiem atsāktos starptautiskie pasažieru aviopārvadājumi un jūras pārvadājumi, tomēr par to vēl lems valdība, trešdien žurnālistiem pastāstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt sauszemes robežu atvēršana, pēc ministra sacītā, plānota 18.maijā.

"Ceru, ka ar mūsu kaimiņiem Igauniju un Lietuvu izdosies vienoties, lai ļautu mūsu pilsoņiem brīvi pārvietoties kaimiņvalstīs," stāstīja ministrs, piebilstot, ka pie detaļām pašreiz strādā eksperti, turklāt noris diskusijas ar Veselības ministriju, "lai viss tiktu izdarīts pareizi".

Linkaits uzvēra, ka, atsākot starptautiskos pārvadājumu, protams, būs ierobežojumi, jo vīrusa izplatība Eiropā nav novērsta.

Vienlaikus ministrs pauda nožēlu, ka nav kopēja Eiropas Savienības (ES) regulējuma par drošības pasākumiem aviopārvadājumos, tāpēc nākas improvizēt.

Viņš arī stāstīja, ka ikviena aviokompānija ir noteikusi savus drošības ierobežojumus - daļa saka, ka pasažieriem lidmašīnās būs jānāk jau ar savām maskām, savukārt Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" plānojot izdalīt maskas pasažieriem.

"Tāpat iespējami citi ierobežojumi. Pieņemam, ka tiem, kuri būs ieradušies no ES valstīm, izņemot Igauniju un Lietuvu, saglabāsies noteikums par 14 dienu pašizolāciju, " stāstīja Linkaits, norādos, ka kādi drošības ierobežojumi varētu būt jānosaka arī lidostās un pašiem pārvadātāji.

Jau vēstīts, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz 12.maijam izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu.

Ārkārtējās situācijas laikā robežkontrole no Latvijas puses uz ES iekšējām robežām nav atjaunota, kas nozīmē, ka uz robežas ar Lietuvu un Igauniju nekādi ierobežojumi vai ceļošanas aizliegumi no Latvijas puses nav ieviesti. Lai arī kopš 17.marta Latvija ir atcēlusi starptautiskos pasažieru pārvadājumus, šķērsot Latvijas robežu ar privāto transportu vai kājām nav aizliegts. Aizliegums šķērsot robežu attiecas tikai uz ārējo robežu, proti, ar Krieviju un Baltkrieviju, tomēr atbildīgas amatpersonas var lemt par izņēmumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās