foto: LETA
Amatu atstājis "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis
Juris Bundulis.
Bizness un ekonomika
2020. gada 22. janvāris, 12:03

Amatu atstājis "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis

Jauns.lv / LETA

Zāļu ražotāja "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis atstājis amatu, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka ir saņemts Bunduļa paziņojums par valdes priekšsēdētāja amata atstāšanu no otrdienas, 21.janvāra.

Tādējādi līdz tālākiem lēmumiem "Grindeks" valde turpina darbu divu valdes locekļu sastāvā. Kompānijas valdē strādā Juris Hmeļņickis un Jānis Romanovskis.

Izmaiņas kompānijas valdes sastāvā komercreģistrā iegrāmatotas trešdien, liecina "Firmas.lv" informācija.

Bundulis valdes priekšsēdētāja amatā strādāja kopš 2012.gada.

"Grindeks" koncerna apgrozījums 2019.gada deviņos mēnešos bija 106,564 miljoni eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna peļņa pieauga par 17,6% un sasniedza 8,906 miljonus eiro.

"Grindeks" galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. "Grindeks" koncernu veido "Grindeks" un piecas tā meitassabiedrības - Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmācijas rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma".

Kompānijas kapitālā  92,81% pieder Lipmanu ģimenes uzņēmumam SIA "Liplat Holding". Šī uzņēmuma kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 43,33%, Filipam Lipmanam - 35%, bet Annai Lipmanei - 21,67%. "Grindeks" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.