foto: Ieva Leiniša/LETA
"Maxima" izplešas Bulgārijā
"Maxima Bulgaria" pārvalda 73 veikalus 38 Bulgārijas pilsētās.
Bizness un ekonomika
2019. gada 30. oktobris, 18:21

"Maxima" izplešas Bulgārijā

Jauns.lv / LETA

Lietuvas mazumtirgotāja "Maxima grupe" meitasuzņēmums "Maxima Bulgaria" saņēmis Bulgārijas Konkurences aizsardzības komisijas atļauju nomāt 11 veikalus no vietējā mazumtirdzniecības tīkla "Triumph" valsts otrajā lielākajā pilsētā Plovdivā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Maxima Bulgaria" drīzumā integrēs šos lielveikalus savā "T Market" tīklā. Daļa no pilnībā renovētajiem veikaliem tiks atvērti dažu mēnešu laikā.

"Tāds lēmums atbilst "Maxima Bulgaria" ilgtermiņa stratēģijai "T Market" attīstībai," paziņoja kompānija.

"Triumph" ir vietējais Bulgārijas pārtikas veikalu tīkls, kas Plovdivā darbojas kopš 2000.gada. Tas pārvalda 11 veikalus visos pilsētas mikrorajonos.

"Maxima Bulgaria" pārvalda 73 veikalus 38 Bulgārijas pilsētās. Šā gada pirmajā pusē "Maxima Bulgaria" ieņēmumi sasniedza 71,5 miljonus eiro, kas ir par 15,2% vairāk nekā pirms gada. Kompānijas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) bijusi 1,6 miljoni eiro.

"Maxima grupe" pieder mazumtirdzniecības veikalu tīkli, kas strādā ar "Maxima" zīmolu Baltijas valstīs, "Stokrotka" zīmolu Polijā un "T Market" zīmolu Bulgārijā, kā arī internetveikals "Barbora" Baltijas valstīs.

Vienīgais "Maxima grupe" īpašnieks ir Lietuvas uzņēmēja Nerijus Numaviča kontrolētā kompānija "Vilniaus prekyba".

Tēmas