foto: REUTERS/SCANPIX
"Ryanair" jāatmaksā Francijai 8,5 miljoni eiro par nelikumīgu valsts palīdzību
Tūrisms
2019. gada 3. augusts, 08:30

"Ryanair" jāatmaksā Francijai 8,5 miljoni eiro par nelikumīgu valsts palīdzību

Jauns.lv / LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānijai "Ryanair" jāatmaksā Francijai 8,5 miljoni eiro, ko tā nelikumīgi saņēmusi kā valsts palīdzību, paziņojusi Eiropas Komisija (EK).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ryanair" un tās meitasuzņēmums AMS no 2010. līdz 2017.gadam saņēma šos līdzekļus no valsts finansētās Francijas tūrisma asociācijas APTFE, lai aviokompānijas interneta vietnē reklamētu Francijas dienvidu pilsētu Monpeljē un tās apkārtni kā tūrisma galamērķi.

EK konstatējusi, ka "šie maksājumi par labu "Ryanair", kas pamatoti ar mārketinga līgumiem, neatbilda APTFE faktiskajām mārketinga vajadzībām, bet kalpoja vienīgi kā stimuls "Ryanair", lai tā turpinātu darboties Monpeljē lidostā".

Šie maksājumi "deva "Ryanair" negodīgas un selektīvas priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem un nodarīja kaitējumu citiem reģioniem un reģionālajām lidostām", norādījusi EK konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

"Atbilstoši ES noteikumiem par valsts palīdzību tas ir nelikumīgi. Francijai tagad ir jāatgūst nelikumīgā valsts palīdzība," uzsvērusi Vestagere.

Šogad aprīlī "Ryanair" pārtrauca veikt reisus no Monpeljē lidostas.