foto: Ekrānuzņēmums
Trīs svītras nav preču zīme - ES Vispārējā tiesa noraida "Adidas" prasību
Vācijas sporta preču ražotājs "Adidas" vēlējās, lai tiesa atzīts tā tiesības uz preču zīmi ar trim paralēlām melnām svītrām uz balta fona.
Bizness un ekonomika
2019. gada 19. jūnijs, 15:21

Trīs svītras nav preču zīme - ES Vispārējā tiesa noraida "Adidas" prasību

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa trešdien noraidīja Vācijas sporta preču ražotāja "Adidas" prasību atzīt tā tiesības uz preču zīmi ar trim paralēlām melnām svītrām uz balta fona.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa secināja, ka logotips nav pietiekami specifisks, lai tam noteiktu tiesisku aizsardzību

2014.gadā ES Intelektuālā īpašuma birojs reģistrēja "Adidas" preču zīmi, bet 2016.gadā preču zīme tika anulēta pēc tam, kad Beļģijas sporta preču kompānija "Shoe Branding Europe" uzstāja, ka tāds logotips nav pietiekami specifisks.

foto: Ekrānuzņēmums
Vācijas sporta preču ražotājs "Adidas" vēlējās, lai tiesa atzīts tā tiesības uz preču zīmi ar trim paralēlām melnām svītrām uz balta fona.

"Adidas" 2016.gadā tiesā pārsūdzēja šādu lēmumu, bet ES Vispārējā tiesa trešdien noraidīja šo sūdzību, atbalstot Intelektuālā īpašuma biroja secinājumu, ka logotipam trūkst jebkādu specifisku pazīmju.

"Preču zīme nav modelēta zīme, ko veido regulāri atkārtotu elementu sērija, bet gan parasta grafiska preču zīme," secināja ES Tiesa.

Tā arī noraidīja "Adidas" argumentu, ka logotips savu specifisko raksturu ieguvis plašā izmantojuma visā ES teritorijā dēļ. Tiesa piebilda, ka atbilstošus pierādījumus šim apgalvojumam kompānija sniedza par piecām no 28 ES dalībvalstīm.

Daudzi no "Adidas" piemēriem netika atzīti par atbilstošiem pierādījumiem, jo, piemēram, tika izmantots citādāks krāsu salikums, paziņoja Luksemburgā bāzētā tiesa.

Kompānijas preses pārstāve paskaidroja, ka spriedums attiecas tikai uz vienu specifisku trīs strīpu logotipa versiju. Plašākas preču zīmes aizsardzības tiesības uz trīs strīpu zīmolu spriedums neietekmē.

"Adidas" un "Shoe Branding Europe" strīds par zīmolu turpinās jau gadiem ilgi. Beļģijas kompānija vēlas izveidot logotipu ar divām strīpām.

Trešdienas spriedumu var pārsūdzēt ES Tiesā, tomēr ne visas lietas tiek atzītas par izskatāmām bloka augstākajā tiesā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās