foto: LETA
"Luminor" aicina programmatūras izstrādātājus sadarboties
Bizness un ekonomika
2019. gada 18. aprīlis, 16:57

"Luminor" aicina programmatūras izstrādātājus sadarboties

Jauns.lv

"Luminor" ir atvēris Izstrādātāju portālu, ar mērķi ļaut finanšu tehnoloģiju (fintech) un citiem uzņēmējiem izstrādāt jaunus produktus, kas būtu integrēti ar "Luminor" bankas pakalpojumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Luminor" atvērtā sadarbības platforma (Open Banking) tagad sniedz iespējas izstrādāt neierobežoti plašu produktu klāstu: sākot no vienkārši bankas pakalpojumu integrēšanas jau esošos citu uzņēmumu digitālajos produktos (piemēram, grāmatvedības vai citās finanšu vadības un plānošanas programmās), līdz pat pilnīgi jaunu produktu izstrādei, piemēram, paplašinot un piemērojot bankas produktus īpaši definētām klientu vajadzībām. 

"Luminor" Izstrādātāju portāls ir pirmais solis "Luminor" atvērtās bankas digitālo iespēju stratēģijā, kas ļauj izstrādātājiem, produktu īpašniekiem, startapiem un programmatūru izstrādes uzņēmumiem lietot "Luminor" atvērtās bankas digitālo pakalpojumu API jeb rīku kopumu programmatūru un aplikāciju veidošanai. Tajā var piekļūt bankas pakalpojumiem, izmēģināt dažādus produktu izmantošanas scenārijus un sākt izstrādāt lietotnes, kas paplašinātu bankas pakalpojumus vai tiktu integrētas ar tiem. 

 “"Luminor" ir banka uzņēmīgajiem cilvēkiem, tāpēc esmu pārliecināts, ka atvērtās sadarbības platforma veicinās sadarbību ar mūsu klientiem un partneriem. Sadarbojoties ar Baltijas valstu izstrādātājiem, varēsim izstrādāt tādus produktus un pakalpojumus, kas būs īpaši pielāgoti mūsu reģiona iedzīvotājiem un uzņēmumiem,” norāda Jevgeņijs Kazaņins, "Luminor" ikdienas pakalpojumu pārvaldes vadītājs. “Ceram, ka interesi par atvērto sadarbības platformu izrādīs plašs interesentu loks, gan izstrādātāji, gan dažādi jaunuzņēmumi, gan arī tehnoloģiju uzņēmumi, kas ikdienā izstrādā dažādu IT sistēmu integrāciju risinājumus. Prognozējams, ka nākotnē uzņēmumi radīs gan lietotnes mazumtirdzniecībai, gan citiem biznesa segmentiem visdažādākajās nozarēs.” 

"Luminor" Izstrādātāju portāls ir jau pieejams: https://developer.luminoropenbanking.com 

Šobrīd Izstrādātāju portālā ir informācija par API (Application Programming Interface), kas saistīti ar kontiem, maksājumiem un maksājumu kartēm. Jāpiebilst, ka "Luminor" atvērtās sadarbības platformas stratēģija paredz paplašināt API klāstu līdz pilnam produktu sarakstam, tostarp ikdienas bankas operācijas, uzkrājumu un aizdevumu produkti. Nākotnē plānots izstrādātājus iepazīstināt ar ar Izstrādātāju portālu un ar ieinteresētajām pusēm uzsākt sarunas par potenciālo sadarbību.

"Luminor" ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas tirgū ar 1,1 miljonu klientu, kā arī 16% tirgus daļu noguldījumos un aptuveni 22% – kreditēšanā. "Luminor" pašu kapitāls ir 1,8 miljardi EUR un pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājs (CET1) ir 18%. "Luminor" vīzija ir kļūt par vislabāko finanšu ekosistēmu saviem klientiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas