foto: Publicitātes foto
Par teju miljonu pārveidos Dzelzavas ielas "Rimi" veikalu
Skats uz jauno veikalu.
2019. gada 6. februāris, 17:30

Par teju miljonu pārveidos Dzelzavas ielas "Rimi" veikalu

Jauns.lv / LETA

Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" investējis 780 000 eiro "Rimi Super" lielveikala labiekārtošanā un attīstībā, informēja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Viņa sacīja, ka lielveikals atrodas jaunā daudzfunkcionālā tirdzniecības centra pirmajā stāvā, Dzelzavas ielā 78, Rīgā, aizņemot lielāko daļu platības - 1400 kvadrātmetrus. Tāpat tirdzniecības centrā atradīsies gan sporta klubs, gan citu nomnieku telpas.

Preisa norādīja, ka, turpinot veikalu modernizāciju un pielāgošanu ilgtspējīgiem risinājumiem, "Rimi Super" Dzelzavas jaunās telpas iekārtotas energoefektīvi, tostarp izmantojot tehnoloģiskās aukstuma iekārtas ar videi draudzīgu aukstumnesēju CO2, uzstādot siltuma utilizācijas iekārtas un energoefektīvo, videi draudzīgāko, LED apgaismojumu.

Pēc Preisas sacītā, tirdzniecības centrs rekonstrukcijai tika slēgts 2018.gada februārī. Ēka pilnībā nojaukta, un tās vietā tapis jauns daudzfunkcionāls objekts divos stāvos ar kopējo platību 4210 kvadrātmetri, no kuriem 1920 kvadrātmetri ir tirdzniecības telpu platība, bet pārējā ēkas daļa paredzēta sporta un sabiedriskajām telpām.

Viņa piebilda, ka plašāka kļuvusi arī ārējā teritorija, kur klientiem pieejamas 90 autostāvvietas (no tām piecas rezervētas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām), 22 velosipēdu novietnes (gan apmeklētājiem, gan  darbiniekiem) un soliņi.

Preisa atzīmēja, ka jaunās ēkas projektētāji ir SIA "Inženieru Birojs "Būve un forma"", arhitekts - Kaspars Leiguts no "Arhitektūras un dizaina boroja "5.avēnija"", bet būvnieks - SIA "Bukoteks". Savukārt ēkas īpašnieks ir SIA "APEX Investments", kas ietilpst "HILI Properties" uzņēmumu grupā.

Jaunā daudzfunkcionālā centra pirmajā stāvā līdzās "Rimi" februārī darbu sāks arī kosmētikas un sadzīves preču veikals "Multilukss", zoopreču veikals "PetPlanet.lv", ziedu, telpaugu un dāvanu veikals "Goldingen Flowers" un "Benu" aptieka, bet ēkas otrajā stāvā pavasarī tiks atvērts "MyFitness" sporta centrs.

Patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 125 piecu formātu veikali: 32 "Rimi Hyper", 29 "Rimi Super", 36 "Rimi Mini", septiņi "Rimi Express" un 21 "Supernetto". Rimi un Supernetto veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija 870,429 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2016.gadā, bet tā peļņa palielinājās par 27,3%, sasniedzot 40,847 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" dibināta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir pieci miljonu eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "Rimi Baltic".