foto: REUTERS/SCANPIX
Tokijas tiesa noraida apelāciju par lēmumu atteikt Gosna atbrīvošanu pret drošības naudu
"Nissan Motor" padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns.
Auto un tehnoloģijas
2019. gada 22. janvāris, 09:49

Tokijas tiesa noraida apelāciju par lēmumu atteikt Gosna atbrīvošanu pret drošības naudu

Jauns.lv / LETA

Tokijas tiesa otrdien noraidīja bijušā Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna advokātu iesniegto apelācijas sūdzību par iepriekš pieņemto lēmumu atteikt viņa atbrīvošanu pret drošības naudu.

Šāds lēmums pieņemts, neskatoties uz Gosna pirmdien paustajiem solījumiem īstenot vairākus pasākumus, lai pārliecinātu tiesu atbrīvo viņu pret drošības naudu.

Gosns piedāvājis nodot savas trīs pases, nēsāt elektronisku izsekošanas ierīci un palielināt piedāvātās drošības naudas apjomu.

foto: REUTERS/SCANPIX
"Nissan Motor" padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns.

Tāpat viņš solīja noalgot prokuratūras apstiprinātus apsargus, kas viņu uzraudzītu, un sacīja, ka nekontaktēsies ne ar vienu šajā lietā iesaistīto cilvēku.

Taču Japānas Tieslietu ministrijas amatpersona norādīja, ka valstī nav tāda sistēma, kurā kriminālnoziegumos apsūdzēta persona varētu tikt atbrīvota pret nosacījumu tai nēsāt izsekošanas ierīci.

Kā ziņots, Gosna advokāti apelācijas sūdzību par Tokijas tiesas iepriekš pieņemto lēmumu atteikt viņa atbrīvošanu pret drošības naudu iesniedza pagājušajā ceturtdienā.

Gosns un viņa līdzgaitnieks bijušais "Nissan" padomes loceklis Gregs Kelijs tika aizturēti 19.novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem.

Gosns atrodas apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām, ka viņš piecu gadu laikā līdz 2015.gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (40 miljoni eiro) ienākumus. Tāpat Gosnam izvirzītas apsūdzības par savu ienākumu nedeklarēšanu pēdējos trīs gados vēl četru miljardu jenu (32 miljoni eiro) apmērā.

Viņam oficiāli izvirzītas apsūdzības arī par mēģinājumu pierakstīt savus personiskos zaudējumus "Nissan" un maksājumiem kādam Saūda Arābijas uzņēmējam.

Jaunās apsūdzības saistītas ar to, ka ka "Nissan" uz laiku bija jāuzņemas 1,85 miljardu jenu (15 miljonu eiro) zaudējumi, kas finanšu krīzes laikā radās Gosna personīgo aktīvu pārvaldības fondam, un ka "Nissan" veicis maksājumus Saūda Arābijas uzņēmējam Haledam Džufali. Gosns skaidroja, ka šī nauda maksāta Džufali par reālu darbu, ko viņš paveicis, lai atrisinātu problēmas ar vietējo tirdzniecības pārstāvi. Kopumā Džufali kompānijai "Khaled Juffali Company" četros gados "Nissan" samaksājis 14,7 miljonus ASV dolāru.

Tēmas