foto: Shutterstock
Trīs mēneši Itālijas provincē pilnīgi par brīvu - “Airbnb” nāk klajā ar izcilu piedāvājumu
Grotoles ciemats Itālijā.
Bizness un ekonomika
2019. gada 16. janvāris, 16:13

Trīs mēneši Itālijas provincē pilnīgi par brīvu - “Airbnb” nāk klajā ar izcilu piedāvājumu

Jauns.lv

Ja esi vienmēr sapņojis pamest darbu, lai dotos uz vienu no idilliskajām vietām pasaulē – šī var būt tava iespēja. Īslaicīgas mājokļu īres pakalpojumu uzņēmums “Airbnb” kopā ar nevalstisko organizāciju “Wonder Grottole” četriem laimīgajiem ceļotājiem piedāvās iespēju bezmaksas dzīvot gleznainā Itālijas provincē Grotolē – 220 kilometrus no Neapoles.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Protams, arī šim lieliskajam piedāvājumam ir savs āķis. Proti, četriem laimīgajiem būtu brīvprātīgi jāstrādā ciemata labā, apgūstot vietējo valodu, palīdzot dārza darbos un iedvešot jaunu elpu mazās provinces iedzīvotāju ikdienā. 

Idilliskajam ciematiņam draud izzušanas risks, tāpēc programma kalpo kā cerība atjaunot tūristu interesi par ciematu un vietējos iedzīvotājus kavētu no aizbraukšanas. 

“Itālija ir valsts ar spēcīgām lauku kopienām, fantastiski skaistu dabu, neskaitāmiem kalnu ciematiem un laipniem iedzīvotājiem. Mēs vēlamies palīdzēt saglabāt šīs kopienas, lai ciematos turpinātos nākamās paaudzes. Citu zemju tūristu iesaistīšana ciemata dzīves attīstībā varētu palīdzēt šīm provincēm uzplaukt no jauna,” sacīja “Airbnb” līdzdibinātājs Džo Gebija. 

Četri izvēlētie tūristi sāks savu ceļojumu ar viena mēneša ilgu apmācību, pirms viņiem tiks piešķirtas pilntiesīgas tiesības apmesties bezmaksas mājoklī Grotoles ciematā. Viņu pienākumos ietilps viesu aicināšana uz vietējās kopienas kultūras centru, kā arī būs jāiepazīstina apmeklētāji ar vietējām tradīcijām, dārzniecību, olīvu audzēšanu, medus novākšanu un citiem vietējo ikdienas darbiem. 

Kas jādara, lai pieteiktos? 

  • Kandidātiem jābūt vismaz 18 gadu veciem
  • Jābūt iespējai uz Grotoli pārvākties no 2019. gada jūnija līdz augustam
  • Jāprot angļu valoda sarunvalodas līmenī un jābūt atvērtiem uz itāļu valodas apgūšanu
  • Pieteikuma iesniedzējiem jāspēj parādīt apņēmība ciemata dzīves uzplaukuma veicināšanā