foto: LETA
"Swedbank" ievieš jaunu pakalpojumu - zibmaksājumus
"Swedbank" bankomāts.
Bizness un ekonomika
2018. gada 12. novembris, 10:02

"Swedbank" ievieš jaunu pakalpojumu - zibmaksājumus

LETA

"Swedbank", turpinot digitālo pakalpojumu attīstību, pievienojusies Eiropas zibmaksājumu sistēmai, aģentūrai LETA pavēstīja bankas mediju attiecību vadītāja Kristīne Jakubovska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norādīja, ka tādējādi papildus tūlītējiem maksājumiem bankas ietvaros "Swedbank" klienti visā Baltijā turpmāk varēs saņemt zibmaksājumus arī no citām bankām Eiropā, kas piedāvā šādu funkcionalitāti, kā arī sūtīt zibmaksājumus jaunajā lietotnē "Swedbank 2019".

"Zibmaksājumus saņemt var neatkarīgi no to sūtīšanas veida, savukārt veikt zibmaksājumu uz citu banku tagad var "Swedbank" jaunajā mobilajā lietotnē "Swedbank 2019", kas strādā paralēli esošajai pamata "Swedbank" lietotnei un ir tās jaunās versijas izmēģinājuma vide," sacīja Jakubovska.

Zibmaksājumi "Swedbank 2019" lietotnē ir pieejami gan "Android", gan "iOS" ierīču lietotājiem. Šobrīd tos iespējams veikt privātpersonām uz vietējām bankām, bet ar laiku šī iespēja tiks integrēta arī esošās lietotnes jaunajā gala versijā un vēlāk arī internetbankā.

Zibmaksājumu sistēma ir Eiropas mēroga reālā laika maksājumu platforma, kuru nodrošina Eiropas Banku iestāde (EBA). Šāda sistēma sniedz iespēju pārskaitīt naudu no vienas bankas konta uz citu banku pāris sekunžu laikā, jebkurā diennakts stundā visas nedēļas garumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijā zibmaksājumu servisu Latvijas Banka ieviesa 2017.gada augusta beigās. Līdz šim zibmaksājumus Latvijā piedāvāja banka "Citadele" un "SEB bank".

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.