foto: Paula Čurkste/LETA
Pret AS "Ceļu pārvalde" pieteiktais maksātnespējas pieteikums jau atsaukts
AS "Ceļu pārvalde" busiņš ar uzrakstu "Par tīru Rīgu".
Bizness un ekonomika
2018. gada 26. oktobris, 13:12

Pret AS "Ceļu pārvalde" pieteiktais maksātnespējas pieteikums jau atsaukts

Jauns.lv

Saskaņā ar Maksātnepsējas kontroles dienesta sniegto informāciju pret AS “Ceļu pārvalde” šī gada 23. oktobrī ir ierosināta lieta par AS “Ceļu pārvalde” maksātnespējas pasludināšanu, taču jau trīs dienas vēlāk šī prasība tikusi atsaukta.

Ar maksātnepsējas pieteikumu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā vērusies SIA “Evopipes” un kā maksātnespējas administratora kandidāts tika nozīmēts Jānis Gūtmanis.

Taču jau 26. oktobrī šī prasība esot tikusi atsaukta, portālu Jauns.lv informēja "Ceļu pārvaldes" Personāla speciāliste Gundega Jume.

Kā vēsta "Evopipes" pilnvarotās personas SIA “Baumane & Partners” valdes priekšsēdētāja Ivita Baumane, pēc maksātnespējas procesa ierosināšanas “Ceļu pārvalde” esot labprātīgi samaksājusi visu parādā summu, tajā skaitā tiesāšanās izdevumus. Līdz ar to maksātnespējas pieteikums 26. oktobrī ticis atsaukts.

Saskaņā ar Lurstoft datiem, AS “Ceļu pārvalde” kontrolpakete pieder AS “RĪGAS SANITĀRĀ TRANSPORTA AUTOBĀZE” un kā patiesā labuma guvējs norādīts Adigjozals  Mamedovs, uzņēmuma valdi pārstāv Adigjozals Mamedovs un Akpers Rzajevs, bet padomi Darja Mamedova, Eldanizs Mamedovs un Dace Poļikarpova.

AS “Ceļu pārvalde” apgrozījums pērn bijis nedaudz lielāks par 25,585 miljoniem eiro un gads tika noslēgts ar nedaudz lielāku nekā viena miljona eiro peļņu. 2017. gadā AS “Ceļu pārvalde” nodokļos valsts budžetā iemaksājusi teju 2,19 miljonus eiro un šobrīd Valsts ieņēmumu dienesta publiskajā datu bāzē nav konstatējams, ka uzņēmumam būtu nodokļu parāds, kas lielāks par 150 eiro.

AS “Ceļu pārvalde” patiesā labuma guvējs A.Mamedovs savulaik tika ierauts skandālā par ātrās palīdzības transporta nodrošinājumu un valsts iepirkumiem šajā jomā.

Savukārt, SIA “Evopipes”, kas pieteicis AS “Ceļu pārvalde” maksātnepsēju, vismaz līdz 2014. gada aprīļa vidum piederējis uzņēmumiem, kas saistīti ar odiozo un politiskajām aprindām pietuvināto miljonāru Māri Martinsonu, kura uzņēmuma vārds bija ierauts plašā skandālā saistībā ar krāpniecību Eiropas fondu līdzfinansējumā, kur viens no aizdomās turētajiem bija pats Martinsons.

Pašlaik pēc Lursoft datiem SIA “Evopipes” patiesā labuma guvēji norādīti Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotā Karalistes pilsonis Valentīns Bujanovskis un Krievijas federācijas pilsonis Mirons Gorilovskis. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Latvijas pilsonis Edgars Viļķins, kā arī valdes locekļi Vilnis Pūce, Apels Kristjans, Valentīns Bujanovskis, Mirons Gorilovskis, Teilors Endrjū Rankīns un Marks Tomass Stenvejs.

SIA “Evopipes” apgrozījums pērn sasniedza nedaudz vairāk par 25,816 miljoniem eiro un uzņēmums gadu noslēdza ar nedaudz mazāku nekā 1,22 miljonu eiro peļņu. 2017. gadā SIA “Evopipes” nodokļos valsts budžetā samaksājis nedaudz vairāk par 1,485 miljoniem eiro. Arī SIA “Evopipes” šobrīd nav aktuālo nodokļu parādu, kas lielāki par 150 eiro.

AS "Ceļu pārvalde" izveidota 1994. gadā, privatizējot Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumu "Ceļu pārvalde". Tā brīža lielākais akcionārs bija Rīgas dome. 2013. gada pavasarī par lielāko akcionāru kļuva privāts uzņēmums.