foto: Sintija Zandersone/LETA
"Tallink" nolēmuši vairs nemeklēt jaunus investorus
Prāmis "Tallink" Daugavā.
Bizness un ekonomika
2018. gada 23. marts, 18:00

"Tallink" nolēmuši vairs nemeklēt jaunus investorus

Jauns.lv / LETA

Igaunijas prāmju operatora "Tallink Grupp" padome piektdien nolēmusi pārtraukt jaunu investoru meklēšanu, kā arī iecēlusi jaunu kompānijas vadītāju.

"Tallink Grupp" padome 20.jūlijā paziņoja, ka nolēmusi sākt izpētes procesu par kompānijas attīstības stratēģiskajām iespējām, kura rezultātā uzņēmumam varētu tikt piesaistīti jauni nozīmīgi investori, savukārt citi pašreizējie akcionāri savas akcijas varētu pārdot. Šī procesa finanšu konsultants bija "Citigroup Global Markets".

Piektdien "Tallink Grupp" informēja Tallinas biržu, ka padome nolēmusi šo procesu pārtraukt.

"Uzraudzības padome nolēmusi izbeigt izpētes procesu attiecībā uz potenciālajām stratēģiskajām iespējām kompānijai, kas tika sākts 2017.gada jūlijā. Procesa gaitā tika apsvērtas dažādas stratēģiskās iespējas ar nolūku atbalstīt kompānijas ilgtermiņa stratēģiju un attīstību. Kompānija ņems vērā saņemtos priekšlikumus un atsauksmes, turpmāk plānojot un attīstot savu biznesu," sacīts paziņojumā.

"Tallink Grupp" padomes priekšsēdētājs Enns Pants, kurš ir arī "Tallink" lielākā akcionāra Igaunijas investīciju kompānijas "Infortar" līdzīpašnieks, pēc padomes sēdes sacīja, ka "Infortar" neesot plānojusi pārdot savas "Tallink" akcijas.

""Infortar" nekad nav plānojusi pārdot savas akcijas," ziņu aģentūrai BNS sacīja Pants.

Padome arī nolēmusi, ka no 1.maija "Tallink Grupp" vadītājs būs līdzšinējais Igaunijas Kultūras ministrijas kanclers Pāvo Negene. Viņš iecelts par valdes locekli un būs valdes priekšsēdētājs. Līdzšinējais "Tallink Grupp" vadītājs Janeks Stalmeisters arī turpmāk būs valdes loceklis, tāpat kā valdē paliks arī abi pārējie tās locekļi Lembits Kiters un Andress Hunts.

38 gadus vecais Negene ieguvis žurnālistikas un komunikāciju bakalaura grādu Tartu Universitātē. Viņš ir Kultūras ministrijas kanclers kopš 2013.gada, bet no 2004. līdz 2012.gadam vadījis Tartu teātri "Vanemuine".

"Tallink Grupp" ar zīmoliem "Tallink" un "Silja Line" veic pasažieru un kravas pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, tostarp arī maršrutā Rīga - Stokholma. Grupas uzņēmums "Tallink Hotels" pārvalda četras viesnīcas Tallinā un vienu Rīgā.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākie akcionāri ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 38% "Tallink Grupp" akciju, "Baltic Cruises Holding" ar 16,1% akciju un "Baltic Cruises Investment" ar 5,5% akciju.