foto: Shutterstock
Rīgas dome liek slēgt 9 spēļu zāles - izvēlētas pēc nejaušības principa
Komersantiem liek likvidēt deviņas spēļu zāļu vietas.
2017. gada 13. septembris, 07:26

Rīgas dome liek slēgt 9 spēļu zāles - izvēlētas pēc nejaušības principa

Kasjauns.lv/LETA

Rīgas domes deputāti otrdienas vakarā atbalstīja Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas ierosinājumu un nolēma komersantiem likt likvidēt deviņas spēļu zāļu vietas.

Rīgas dome maijā atbalstīja spēļu zāļu aizliegšanu Rīgas vēsturiskajā centrā, un pašvaldības Juridiskā pārvalde sāks gatavot lēmuma projektus par spēļu zāļu vietas atteikšanu komersantiem. Deputāti atbalstīja domes lēmumu par pašvaldības rīcību, kas būšot vērsta uz to, "lai izpildītu Augstākās tiesas 2017.gada 24.februāra blakus lēmumu lietā par atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Rīgā, un sakārtotu Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritoriju atbilstoši saistošo noteikumu "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" prasībām".

Domes Juridiskās pārvaldes direktors Juris Liepiņš informēja, ka šie ir pirmie deviņi šāda veida lēmumi no kopumā 41 gaidāmā. Slēdzamās spēļu zāles esot izvēlētas pēc nejaušības principa.

Liepiņš informēja, ka pēc lēmuma stāšanās spēkā azartspēļu komersantiem piecu gadu laikā būs jālikvidē spēļu zāles. Viņš skaidroja, ka komersantam ir tiesības to darīt arī agrāk, taču prakse liecina, ka gandrīz 100% gadījumu tas tiek atlicināts līdz pēdējam brīdim.

Līdzīgi kā iepriekš Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas sēdē taujāja deputāts Mārtiņš Bondars (LRA/LA), opozīcijas deputāts Juris Jurašs (JKP) raizējās par to, ka azartspēļu komersanti varētu tiesāties ar pašvaldību par šo lēmumu īstenošanu. Liepiņš atbildēja, ka līdz šim komersanti apstrīdēt lēmumus tiesā mēģinājuši visos gadījumos un šogad bijusi pirmā prāva, kad pašvaldība esot uzvarējusi. Uz izredzēm nākotnē gūt panākumus tiesas prāvās ar azartspēļu komersantiem Liepiņš raugās optimistiski.