Latvija – Kanāda: enerģētika, ne hokejs!
Bizness un ekonomika
2009. gada 7. maijs, 09:39

Latvija – Kanāda: enerģētika, ne hokejs!

Jauns.lv

Šonedēļ starp Latviju un Kanādu parakstīts līgums par sadarbību un investīciju aizsardzību. Galvenokārt kanādieši vēlas ar Latviju sadarboties enerģētikas jomā.

Latvija ir pirmā no jaunajām ES valstīm, ar kuru Kanāda noslēdz šādu līgumu, — atzīmēja Kanādas ārējās tirdzniecības ministrs Stokvels Dejs un piebilda: „Līgums paliks spēkā, neraugoties uz to, kā beigsies Latvijas un Kanādas hokeja izlašu spēle.”

Galvenais ministra vizītes mērķis — kanādiešu atomenerģētikas tehnoloģiju popularizēšana. „Šī industrija mums ir ļoti spēcīga, tā pārstāvēta visā pasaulē. Baltijas valstīm noderēs mūsu pieredze.”

S. Dejs, raksturojot Latvijas ekonomiku, lika saprast, ka situācija nebūt nav tik dramatiska un bezcerīga. „Latvija nodokļus saglabā tik zemus, cik vien tas ir iespējams. Galvenais ir tas, ka kreditēšana atjaunosies. Kanādiešus nebiedē pašreizējā sarežģītā situācija Latvijā. Esam gatavi strādāt Latvijas tirgū. Starp citu, mēs esam līdzīgi. Mums abiem līdzās ir ļoti lieli kaimiņi. Tā kā varam mācīties viens no otra un gūt no tā labumu.”

Pēc S. Deja vārdiem Kanādā no Latvijas precēm visvairāk pieprasītas ir mēbeles un stiklšķiedra.

kasjauns.lv/Foto: google