Vai Kalvīša māsa amatu "Citadele bankā" ieguvusi radniecības dēļ?
Bizness un ekonomika
2010. gada 5. jūlijs, 08:36

Vai Kalvīša māsa amatu "Citadele bankā" ieguvusi radniecības dēļ?

Jauns.lv

Bijušā premjera Aigara Kalvīša māsa Amanda Bikše jaunajā "Citadele banka" ieguvusi Iekšējā audita dienesta vadītājas amatu. Daudzi to vairāk saista ar brāļa ietekmi.

Lai arī šo amatu Bikše ieguvusi, startējot pretendentu konkursā, un pret viņas kandidatūru nav iebildis banku galvenais uzraugs Finanšu un kapitāla tirgus komisija, daži to saista ar daudz vairāk pazīstamā brāļa Kalvīša ietekmi.

"Brāļus, māsas, vecākus un bērnus neizvēlas, un arī šajā gadījumā māsas karjerai tiek piešūta brāļa ietekme, taču vismaz šajā gadījumā ar bijušo valdības vadītāju vai Tautas partiju nav nekāda sakara," laikrakstam atzina viena no "Parex bankai" tuvu stāvošajām personām, kura nevēlējās publiski par šo jautājumu izteikties.

Viņa pamatojums ir Bikšes darba pieredze - vairāk nekā desmit gadu iekšējā auditora amatā. Vēl vairāk - no 2002. līdz 2008.gadam Bikše strādāja Latvijas Bankā par iekšējo auditori. 2008.gadā sāka strādāt par "Parex bankas" Iekšējā audita dienesta vadītāja vietnieci, bet pērn kļuva par šīs bankas Iekšējā audita dienesta vadītāju.

Savu karjeru Bikše sākusi "Zemes bankā" 1995.gadā, bet 1998.gadā sākusi strādāt AS "Hansabanka" par iekšējo auditori.

Kā ziņots, šā gada 23.martā Ministru kabinets pieņēma lēmumu no "Parex bankas" izdalīt daļu aktīvu un veidot jaunu banku. Trešdien, 30.jūnijā, "Citadeles banka" tika reģistrēta Komercreģistrā, savukārt otrdien, 29.jūnijā, banka saņēma Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci kredītiestādes darbībai. Vēl dienu vēlāk, 1.jūlijā, svinīgi tika atklāts "Citadeles bankas" zīmols, pie kura vairāku mēnešu garumā strādāja komunikāciju un zīmola aģentūras "Wolff Olins" un "Leo Burnett",

Bankas dibinātāja ir Privatizācijas aģentūra, un tās pamatkapitāls ir četri miljoni latu, kurus aizdevusi Valsts kase.

LETA/foto:LETA