Bizness un ekonomika
2012. gada 13. jūnijs, 20:52

CAF piekritis sākt darbu pie vilcienu iepirkuma līguma grozījumiem

Jauns.lv

Šodien notikušajās AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes un Spānijas uzņēmuma "Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles" (CAF) sarunās abas puses ir vienojušās sākt darbu pie vilcienu iepirkuma līguma grozījumiem, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja PV pārstāvis Andrejs Fiļipovs.

"Sarunas šodien bija konstruktīvas, un abas puses izveidoja darba grupu, lai strādātu pie līguma grozījumiem. Tas ir jāizdara jau tuvākajā laikā," sacīja Fiļipovs.

Jau ziņots, ka 11.jūnijā PV ir oficiāli iesniedzis CAF ar Finanšu un Satiksmes ministriju saskaņoto jauno vilcienu iepirkuma līguma variantu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Finanšu ministrija (FM) nosūtījusi Satiksmes ministrijai (SM) atzinuma vēstuli par PV valdes veiktajiem grozījumiem iepirkuma līgumprojektā ar CAF, kurā informē, ka kopumā piedāvātais līgumprojekts ir atbalstāms un iepirkuma principu neievērošanas riski ievērojami mazināti.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Taču vienlaikus FM vērš uzmanību uz atsevišķiem līgumprojekta punktiem, kurus PV valdei vēl būtu nepieciešams precizēt. Nepieciešamie precizējumi netraucē PV valdei paralēli sākt saskaņošanas sarunas ar CAF par veiktajiem līgumprojekta grozījumiem, norādīja Jarockis.

Grozījumi bija nepieciešami, jo Eiropas Komisija (EK) iepriekš brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot "Pasažieru vilciena" un Spānijas uzņēmuma CAF parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, mūsu valstij var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljonu latu apmērā, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu).

LETA