Bizness un ekonomika
2012. gada 24. augusts, 02:23

Dzintaru koncertzāles rekonstrukcija Jūrmalai izmaksās 6,7 miljonus latu

Jauns.lv

Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles rekonstrukcija-restaurācija Jūrmalas pilsētas domei izmaksās 6,72 miljonus latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu Uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētais paziņojums par iepirkuma procedūras rezultātiem, no trim pretendentiem par uzvarētāju atzīts SIA "RE&RE" piedāvājums, kas bijis arī lētākais. Pašvaldība iepriekš gan prognozējusi, ka paredzamā līgumcena varētu būt 6,5 miljoni latu.

LETA jau ziņoja, ka rekonstrukcijas darbiem nepieciešamos līdzekļus Jūrmalas pašvaldība aizņemsies no Valsts kases, jo par šādu iespēju veiksmīgi ir noslēgušās sarunas ar Finanšu ministriju.

"Protams, gribētos, ka šajā pasākumā mums būtu arī valsts atbalsts, jo Dzintaru koncertzāle nav tikai Jūrmalas pašvaldībai piederošs objekts, bet es pat teiktu, nozīmīgs valsts mēroga objekts. Taču mēs izprotam pašreizējo ekonomisko situāciju un noteikti ar rekonstrukcijas darbiem tiksim paši galā," iepriekš sacījis Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Dzintaru koncertzāles rekonstrukcijas darbus iecerēts sākt jau septembrī. Plānots, ka rekonstrukcijas pirmais posmā ilgs līdz 2013.gada maijam, bet otrs posms varētu notikt no nākamā gada septembra līdz 2014.gada maijam.

Jautājums par Dzintaru koncertzāles slikto tehnisko stāvokli tika aktualizēts brīdī, kad Jūrmalas pašvaldība uzsākt pārrunas ar konkursa "Jaunais vilnis" organizatoriem.

Toreiz konkursa organizatori pieļāva iespēju, ka "Jaunais vilnis" Jūrmalā varētu arī nenotikt, par vienu no iemesliem minot tieši koncertzāli.


LETA