Auto un tehnoloģijas
2012. gada 16. oktobris, 07:02

"Microsoft" laidīs klajā jaunu mūzikas pakalpojumu "Xbox Music"

Jauns.lv

Informācijas tehnoloģiju kompānija "Microsoft" pirmdien paziņoja, ka oktobrī laidīs klajā mūzikas pakalpojumu, kas ļaus par brīvu straumēt mūziku ierīcēs ar jauno "Windows" operētājsistēmu.

Pakalpojumā "Xbox Music" lietotāji varēs par brīvu izveidot dziesmu izlases, kā arī izmantot maksas pakalpojumus, piemēram, mūzikas lejupielādi. Pakalpojums būs pieejams datoriem, planšetdatoriem, tālruņiem un videospēļu konsolēm ar jauno operētājsistēmu.

"Microsoft" norādīja, ka "Xbox Music" būs "vienlīdzīgs" ar kompānijas "Apple" populāro interneta mūzikas veikalu "iTunes", kura katalogā pašlaik ietilpst 30 miljoni dziesmu.

Šonedēļ jaunais pakalpojums iznāks formātā, ko atbalsta videospēļu konsoles "Xbox 360", bet šā mēneša laikā tiks izdotas versijas arī datoriem, planšetdatoriem un viedtālruņiem.

""Xbox Music" iznākšana ir pagrieziena punkts digitālās mūzikas vienkāršošanā, lai to varētu klausīties visā pasaulē ar jebkādas ierīces palīdzību," teica "Microsoft" pārstāvis Dons Matriks. "Mēs nojaucam sienas, kas vēl šodien ierobežo to, kā jūs klausāties mūziku. Mēs nodrošinām to, lai mūzika būtu labāka un integrēta tajās ierīcēs, ko jūs mīlat visvairāk - planšetdatoros, datoros, tālruņos un televizoros."

LETA