Windows 8 draud izgāšanās
Windows 8 interfeiss šķietami pieskaņots planšetdatoriem un viedtelefoniem, turpretī ar datoru tas no pirmā acu skatiena neiet kopā.
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 23. oktobris, 06:38

Windows 8 draud izgāšanās

Jauns.lv

Jau šonedēļ Microsoft plāno laist klajā savu jaunāko operētājsistēmu – Windows 8, bet pagaidām izskatās, ka jaunā „logu” versija var izrādīties mazāk pieprasīta, nekā gaidīts.

Vairāki starptautiski uzņēmumi jau ir pasteigušies ar paziņojumiem, ka to plānos nav pāriešana uz jauno Windows operētājsistēmu. Kā iemesls šādai atturībai pret Microsoft flagmani tiek pausts, ka tās mērķauditorija ir vairāk pieskaņota parastajiem lietotājiem, ne lielajiem uzņēmumiem, kas vēl salīdzinoši nesen ir beiguši pilnīgas pārejas uz Windows 7.

ASV Baņķieru asociācijas riska menedžmenta grupas priekšsēdētājs Dags Džonsons lakoniski komentē svaigāko Microsoft produktu: „Atklāti sakot, Windows 8 ir domāts patērētājiem, ne uzņēmumiem. Tas mums nepiedāvā jaunas iespējas, un neredzam, ka varētu tuvākajā laikā pāriet uz šo sistēmu.”

Arī autoražotājs Volkswagen, kas tikai pirms gada visos tam piederošajos birojos ieviesa Windows 7 operētājsistēmu, negrasās atkārtoti atjaunināt tos. Volkswagen IT nodaļas vadītājs Martins Eikhofs, kura pārraudzībā notika 60 000 datoru pāreja uz Windows 7, pozitīvi skatās uz jaunajām iespējām planšetdatoriem un viedtelefoniem, bet ir ļoti atturīgs pret iespēju tuvākajā nākotnē atkārtoti atjaunot visu programmatūras nodrošinājumu kompānijas datoros. IT pētniecības un konsultācijas gigants Gartner prognozē, ka uz Windows 8 pāries knapi 10% uzņēmumu.

Lai arī prognozes un komentāri Microsoft nav iepriecinoši, tās, visticamāk, neietekmēs kompānijas peļņu un stāvokli tirgū, jo lielu daļu no tās ienākumiem veido programmatūras ilgtermiņa licencēšana, nevis to pārdošanas apjoms.

Kasjauns.lv/Foto: Bulls Press