Aizdomas, ka Google Street View noslaktējuši ēzeli. FOTO
Vai nu ēzelītis guļ, vai aizgājis labākos ganību laukos, mēs laikam neuzzināsim. Bet dažādus pārpratumus Google Street View gan jau ka vēl vērīgajiem inteneta lietotājiem sarūpēs.
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 6. februāris, 19:03

Aizdomas, ka Google Street View noslaktējuši ēzeli. FOTO

Jauns.lv

Ne tik sen Google Street View automobīļi traucās arī pa Latvijas ceļiem un ielām, lai iemūžinātu nepieciešamos kadrus karšu sistēmas vajadzībām. Par laimi pie mums ēzeļi brīvā dabā nestaigā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ēzeļi gluži nē, bet, ja labi ieskatās, tad šur un tur arī Latvijā Google Street View sistēmā var pamanīt kādu uz soliņa “atlūzušu” šņabdeguni vai vēl citas šķietami nebūtiskas, bet smieklīgas lietas.

Taču afrikāņiem nekādi dižie smiekli nenāk, jo pie viņiem Google Street View uzņēmumos redzams beigts ēzelis. Pilnīgai skaidrībai gan palabosim – afrikāņi, visicamāk, nelaiķa dzīvnieku pat nav pamanījuši. To izdarījuši vērīgie datorlietotāji citviet plašajā pasaulē un vērsušies pie Google ar aizdomām, ka ēzelīša nāvē iespējams vainojams Google Street View automobilis.

Dažos kadros manāms, kā pa Āfrikas valstiņas Botsvānas viena no ceļiem lepni pastaigājas ēzelēns. Dažus kadrus tālāk dzīvnieks guļ ceļa putekļos un izliekas beigts esam. Tas daudzos radījis aizdomas, ka filmētāju un fotogrāfu brigāde lopiņam nodarījusi ko nelāgu.

Google pārstāvji nekavējoties reaģējuši uz aizdomu pilnajiem pārmatumiem un nākuši klajā ar komentāru, ka Google Street View komanda ar visu nopietnību fotosesiju laikā rūpējas par apkārt esošo cilvēku un ēzeļu drošību, pilnībā noliedzot savu līdzdalību traģiskajā atgadījumā.

Šāds Google paziņojums licis aizdomāties vērīgajiem interneta lietotājiem un daži no tiem pat mainījuši savas domas – ja nu ēzelītis redzamajos kadros nemaz nav beigts, bet tikai nolicies atpūsties?

Piebildīsim, ka Bostvāna ir otrā valsts Āfrikā, kura iemūžināta Google Street View sistēmā. Pirmā bija Dienvidāfrikas republika.

Gints Gavers, Foto: Google Street View