Auto un tehnoloģijas
2013. gada 26. februāris, 03:42

Prezentē līdz šim lētāko "Windows 8" viedtelefonu

Jauns.lv

Somijas mobilo telefonu gigants "Nokia" pirmdien prezentēja divus jaunus ar "Windows Phone" operētājsistēmu aprīkotus "Lumia" viedtelefonus, kas paredzēti tirgus lētākam segmentam. Kompānija tālruņus "Nokia Lumia 720" un "Nokia Lumia 520" prezentēja pasaulē lielākās mobilo sakaru industrijas konferences un izstādes "Mobile World Congress" atklāšanas dienā.

"Šodien prezentētie produkti atspoguļo mūsu apņemšanos paplašināt mūsu ierīču un pakalpojumu klāstu, lai apmierinātu cilvēku un biznesu prasības visā pasaulē," norādīja "Nokia" vadītājs Stīvens Elops.

"Nokia Lumia 720" aprīkots ar kameru, kurai ir "Carl Zeiss" optika, bet tālruņu sākumcena veidos 249 eiro (174 latus), kad tas pirmajā ceturksnī tirdzniecībā nonāks Honkongā, Vjetnamā un Singapūrā.

Savukārt "Nokia Lumia 520" cena veidos vien 139 eiro (97 latus), tādējādi tai kļūstot par lētāko "Windows Phone 8" ierīci.

Kā ziņots, "Nokia" pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 202 miljonu eiro (141,9 miljonu latu) tīro peļņu, salīdzinot ar 1,07 miljardu eiro (752 miljonu latu) zaudējumiem attiecīgajā laika periodā 2011.gadā.

Tādējādi uzņēmums guvis pirmo ceturkšņa peļņu pēdējo 18 mēnešu laikā.

Taču "Nokia", kas cenšas samazināt izmaksas, norādīja, ka pirmo reizi vairāk nekā 20 gados akcionāriem neizmaksās dividendes.

Uzņēmums iepriekšējā ceturksnī pārdevis 86,3 miljonus ierīču, tostarp 4,4 miljonus "Lumia" sērijas viedtelefonu, kas izstrādāti sadarbībā ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu "Microsoft".

LETA