Lipmans nolēmis pats runāt ar katru "Liepājas metalurga" kreditoru atsevišķi
Lipmans gan arī pieļauj, ka kreditoru klubam ir savi plāni, tomēr akcionārs ir pārliecināts par saviem spēkiem glābt uzņēmumu.
Bizness un ekonomika
2013. gada 4. jūnijs, 21:21

Lipmans nolēmis pats runāt ar katru "Liepājas metalurga" kreditoru atsevišķi

Jauns.lv

"Liepājas metalurgs" akcionārs Kirovs Lipmans nolēmis pats sākt sarunas ar uzņēmuma kreditoriem, ziņo Latvijas Televīzija. Uzņēmuma akcionārs pieņēmis lēmumu runāt atsevišķi ar katru kreditoru, jo tad lieta kļūšot skaidrāka. Varbūt šis process būs ilgāks, toties drošāks, izteicās Lipmans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka līdz valdības noteiktā termiņa - 31.maija - beigām viens no uzņēmuma akcionāriem Lipmans nav parakstījis valdības un kreditoru piedāvāto vienošanos, bet Iļja Segals un Sergejs Zaharjins ir atsūtījuši vienošanos ar būtiskiem labojumiem, kas tika nodoti izvērtēšanai juristiem.

Saskaņā ar kreditoru kluba izvirzītajām prasībām visiem trim "Liepājas metalurga" lielākajiem akcionāriem bija jāparaksta vienošanās par turpmāk veicamajām darbībām uzņēmuma finanšu situācijas stabilizācijai, tostarp attiecībā uz akciju pārdošanu, saistību restrukturizāciju, uzņēmuma vadības nomaiņu u.c.

Vienošanās paredz visu trīs lielāko akcionāru - Zaharjina, Segala un Lipmana - akciju nodošanu kreditoru grupai par vienu latu, ja līdz noteiktam termiņam netiks veikts naudas ieguldījums desmit miljonu latu apmērā no katra akcionāra puses.

Kā ziņots, valdība 23.aprīlī nolēma izveidot darba grupu, kas koordinēs "Liepājas metalurga" problēmu risināšanu. Darba grupas galvenie uzdevumi ir no valsts un pašvaldības puses operatīvi koordinēt nepieciešamos pasākumus "Liepājas metalurga" situācijas risināšanai un izstrādāt risinājumus uzņēmējdarbības un nodarbinātības veicināšanai Liepājas pilsētā un reģionā.

Ministru prezidenta uzdevumā vadības grupu vada ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, un tajā darbojas finanšu ministrs Andris Vilks (V), labklājības ministre Ilze Viņķele (V), Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) un Ministru prezidenta padomniece Sandra Bukane.

LETA/Foto: Dāvis Gūtmanis/LETA, Evija Trifanova/LETA, Edijs Pālens/LETA