Mercedes Benz izveidojis stilīgu jahtu. FOTO
Vairāki autoražotāji radušies no aviācijas kompānijām. Vai Mercedes Benz nākotnē varētu kļūt par kuģubūves pārstāvi?
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 1. augusts, 11:15

Mercedes Benz izveidojis stilīgu jahtu. FOTO

Jauns.lv

Visi vai gandrīz visi autoražotāji septembrī pošas uz Frankfurti, lai starptautiskajā automobiļu izstādē uz citiem paskatītos un paši sevi pilnā krāšņumā parādītu.

Mercedes Benz uz zemes sāk palikt par šauru, tāpēc septembrī kompānija pošas vienlaikus uz divām izstādēm - uz Frankfurtes automobiļu salonu un uz Montekarlo, kur notiks gadskārtējais jahtu šovs.

Lai iekarotu arī ūdens transporta cienītāju sirdis, Mercedes Benz izstrādājis “Sudraba jūras bultu” 14 metru garas motorjahtas izskatā. Protams, pašu spēkiem vien Mercedes neiztika, tāpēc talkā nākusi britu kuģubūves kompānija Silver Arrow Marine.

Nekādu plašu aprakstu vēl Mercedes Benz nav sniedzis. Zināms vienīgi tas, ka jahta būs piemērota gan nelielām jūras pastaigām, gan ātruma regatēm. Tā sevī apvienos visas vieglā automobiļa ērtības un iezīmes, kas būs papildinātas ar pagaidām kuģubūvē vēl nezināmām inovācijām.

Arī nosaukums un dizains jaunajam peldlīdzeklim nav nejaušība. Šīs nianses patapinātas no populāra Mercedes Benz sacīkšu automobiļa Silver Arrow, kas F1 trasēs traucās tālajā 1930. gadā.

Jahtas oficiālā pieraksta vieta kādu laiku būs Melnkalne, kur kompānija Silver Arrow Marine šo modeli pilnveidos un būvēs.

Video: Mercedes Benz Silver Arrow marine

Kasjauns.lv/Publicitātes foto