Vladimirs Žirinovskis rosina ukraiņiem izsniegt Krievijas pases
Pērn ukraiņi Žirinovski nomētāja ar skābiem kāpostiem, tomēr viņš ir pārliecināts, ka daudzi Ukrainas iedzīvotāji vēlētos būt oficiāli Krievijas pilsoņi.
Pasaulē
2014. gada 25. februāris, 14:05

Vladimirs Žirinovskis rosina ukraiņiem izsniegt Krievijas pases

Jauns.lv

Krievijai būtu jāpiešķir savas pases Ukrainas iedzīvotājiem, jo tās var kļūt par garantu, ka viņi saņems Krievijas aizsardzību, otrdien paziņoja Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (KLDP) un frakcijas parlamenta apakšpalātā Valsts domē līderis Vladimirs Žirinovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Visiem, kas vēlas, nekavējoties ir jāizsniedz Krievijas pase. Un ari ukraiņiem izsniegt - es jums apliecinu, ka daudzi ukraiņi vēlēsies kļūt par Krievijas pilsoņiem," domes sēdē teica Žirinovskis.

Viņš uzsvēra, ka "pases izsniegt" vajag ātri, lai līdz gada beigām tās saņemtu visi tie Ukrainas iedzīvotāji, kas vēlas reāli saņemt Krievijas atbalstu.

Žirinovskis uzstāja, ka Krievijai šajā jautājumā vajadzētu paust oficiālu pozīciju.

KLDP deputāti Valsts domē jau ir iesnieguši likumprojektu, kas paredz nodrošināt Krievijas pašu izsniegšanu tiem Ukrainas iedzīvotājiem, kas vēlēsies saņemt tādu dokumentu, sacīja politiķis.

Vienlaikus viņš aicināja arī maksimāli vienkāršot procedūru, lai Ukrainas iedzīvotāji varētu saņemt Krievijas pilosnību.

BNS, Foto: AFP/LETA