Lukašenko nolēmis dāsni atalgot ģimenes par trešo bērnu
Baltkrievijā finansiāli stimulēs bērnu dzimšanu ģimenēs - Lukašenko parakstījis tādu dekrētu.
Pasaulē
2014. gada 10. decembris, 13:37

Lukašenko nolēmis dāsni atalgot ģimenes par trešo bērnu

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ir parakstījis dekrētu, ar kuru no nākamā gada 1.janvāra ir noteikts papildu finansiāls stimuls bērnu dzimšanai un audzināšanai ģimenēs, trešdien paziņoja prezidenta preses dienests.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ģimenei tiks piešķirti bezskaidras naudas līdzekļi 10 tūkstošu ASV dolāru (8160 eiro) apmērā, kad tajā piedzims vismaz trešais bērns," teikts preses dienesta paziņojumā.

Tiesības uz šādu ģimenes kapitālu būs Baltkrievijas pilsoņiem, kuru ģimenē piedzimis vai pieņemts (adoptēts) vismaz trešais bērns, kas dzimis laikā no 2015.gada 1.janvāra līdz 2019.gada 31.decembrim.

Ģimenes kapitāla piešķiršana tiek panākta, vēršoties vietējās izpildvaras un rīkotājvaras iestādēs. Tiesības pieprasīt ģimenes kapitāla piešķiršanu var realizēt sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas vai adopcijas dienas, bet tiesības rīkoties ar ģimenes kapitāla līdzekļiem - paejot 18 gadiem no šī bērna piedzimšanas.

Ģimenes kapitāla līdzekļus var izmantot dzīvokļu apstākļu uzlabošanai, izglītības iegūšanai, pakalpojumu saņemšanai sociālās apkalpošanas jomā, veselības aizsardzībā, mātes uzkrājošās pensijas veidošanā.

Ģimenes kapitāla līdzekļus var izmantot pirms termiņa, lai saņemtu maksas medicīnas pakalpojumus.

Preses dienests informēja, ka izdevumu finansēšana ģimenes kapitāla izmaksāšanai tiek veikta ASV dolāros.

BNS, Foto: AFP/LETA