Eiropas valstis troļļo Trampu. Izpaudusies arī Lietuva, kura uzbūvējusi sienu no latviešiem un igauņiem
Kurš būtu domājis, ka arī valstu, ne vien cilvēku, vidū var izvērsties virālas kampaņas sociālajos tīklos?
Pasaulē
2017. gada 6. februāris, 14:00

Eiropas valstis troļļo Trampu. Izpaudusies arī Lietuva, kura uzbūvējusi sienu no latviešiem un igauņiem

Jauns.lv

Patiesi drosmīgu kampaņu internetā izvērsušas vairākas Eiropas valstis. Reaģējot uz dramatiskajiem notikumiem ASV, vietējie komiķi un humoristi izveidojuši vairākus humoristiskus video, kuru epicentrā ir neviens cits, kā jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps.

Visa pamatā, kā jau parasti, ir kāds no Donalda Trampa publiskiem izteikumiem. Savulaik 45. ASV prezidents apgalvoja, ka ASV savu prioritāšu sarakstā nostādīs “pirmajā vietā”.

Reaģējot uz šo frāzi, kāds nīderlandiešu TV satīras šovs izveidoja tūrisma reklāmas parodiju, kurā ASV līderis Tramps tiek iepazīstināts ar viņu mazo valstiņu. Nīderlandieši savā video lielās ar milzīgo Afsluitdijk dambi, kurš esot ticis uzcelts, lai “pasargātu Nīderlandi no Meksikas ūdeņiem” un citiem “sasniegumiem”, tādējādi jokojot par Trampa nepatiku attiecībā pret Meksiku.

Leiši uzdrīkstas kārtīgi iesmiet par Trampu

Pavisam drīz Nīderlandes pēdās sekoja arī citas valstis, sacenšoties par “otro vietu” pasaulē. Šobrīd konkursā ar nosaukumu “Kurš grib būt otrais?” kopumā startējušas 8 valstis, tostarp arī Lietuva.

Savā video kaimiņvalsts bez samērības lielās ar saviem vēsturiskajiem panākumiem – vāciešu sakaušanu viduslaikos un PSRS iznīcināšanu ar “milzīgas sienas palīdzību”, ar to domājot 1989.gada akciju “Baltijas ceļš”. Leiši savā video arī saka, ka esot tajā ielikuši “pāris latviešus un igauņus”.

Gaumīgi jokojot par Trampa bronzas krāsas iedegumu, mūsu kaimiņi video nobeigumā saka: “Visi zina, ka labāk iegūt bronzu, nekā zaudēt finālā – ieliksim Lietuvu trešajā vietā!”

Latvija šajā akcijā gan pagaidām nav uzdrīkstējusies startēt, taču novērtēt gan leišu, gan citu valstu radītos video tik tiešām ir ieteicams.

Lietuva: Nīderlande: Šveice: Portugāle: Dānija: Beļģija:

Vācija:

Luksemburga:

Sekot līdzi jauniem video iespējams konkursa “Kurš grib būt otrais?”

mājaslapā

.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no Youtube, itsgreat.eu /Video: Youtube