Krieviju satrauc tūristu pieplūdums no "nedraudzīgajām valstīm", sevišķi Baltijas un Polijas — varbūt spiegi un diversanti
Aleksejs Čepa (ekrānuzņēmums no Twitter)
Pasaulē
2023. gada 3. maijs, 19:26

Krieviju satrauc tūristu pieplūdums no "nedraudzīgajām valstīm", sevišķi Baltijas un Polijas — varbūt spiegi un diversanti

Jauns.lv

Tūristu skaita pieaugums no "nedraudzīgajām valstīm" ir dīvains, sevišķi to rusofobijas gaisotnē, tādēļ nepieciešams viņus rūpīgi novērot un kontrolēt, paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts Aleksejs Čepa.

"Jautājums par to, kādēļ palielinājies Krievijā iebraucošo Somijas, Polijas un Baltijas valstu pilsoņu skaits, ir jāuzdod Federālajam drošības dienestam (FDD), jo tagad jābūt ļot akurātiem, sevišķi tādēļ, ka regulāri redzam informāciju par to, ka ir biedri, kuri veicina visādu diversijas grupu iekļūšanu pierobežas teritorijās," viņš sacīja izdevumam "Lenta.ru".

Deputāts uzskata, ka aizdomīgo personu klātbūtne ir jākontrolē, jānoskaidro viņu mērķi. "Diez vai palielinās tieši tūristu skaits, ņemot vērā to nekaunīgo rusofobiju, kuru redzam arī nedraudzīgo valstu plašsaziņas līdzekļos," satraukumu pauž deputāts.

FDD jau paziņoja, ka 2023. gada pirmajā ceturksnī Krievijā iebraukušo ārzemju tūristu skaits palielinājās par 17,6 procentiem salīdzinājumā ar analoģisko laika posmu pērn, turklāt visvairāk iebrauca Baltijas valstu, Polijas un Somijas iedzīvotāji. Piemēram, no Latvijas iebraukušo skaits palielinājies par 31,7 procentiem, no Lietuvas — par 42,5 procentiem, no Polijas — par 69 procentiem, bet no Igaunijas — pat divas reizes. Salīdzinājumā no Vācijas iebraukošo skaits samazinājies par trešdaļu, bet no Francijas — 2,7 reizes.