foto: ekrānuzņēmums no video
“Viņus vajadzētu likvidēt!” krievu vēsturnieks aicina slepkavot ES politiķus, kuri atbalsta PSRS pieminekļu nojaukšanu
Starp runātājiem izcēlies tā dēvētās “Neatkarīgās vēstures sabiedrības” priekšsēdētājs Jaroslavs Ļistovs.
Pasaulē
2022. gada 19. augusts, 06:51

“Viņus vajadzētu likvidēt!” krievu vēsturnieks aicina slepkavot ES politiķus, kuri atbalsta PSRS pieminekļu nojaukšanu

Jauns.lv

Histērija, kuru Krievijas propagandas medijos izraisījuši atsevišķi Eiropas Savienības (ES) valstu lēmumi, pēdējo nedēļu laikā ir kļuvusi īpaši izteikta. Arvien biežāk nu jau izskan atklāti draudi slepkavot Kremlim netīkamos Rietumvalstu politiķus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viena šāda uzmanības un piefiksēšanas vērta epizode izspēlēta Lielbritānijā reģistrētā Krievijas propagandas TV kanālā NTV.

TV seju Andreja Norkina un Ivana Truškina vadītā sarunu raidījuma “Satikšanās Vieta” 17. augusta sērijā viens no tematiem bijis: padomju okupāciju slavinošo pieminekļu nojaukšana – apņemšanās, kura atsevišķās ES valstīs, tostarp Baltijā, aktualizēta pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un jau faktiski ir procesā.

Uzvaras pieminekli norobežo ar žogu

gallery icon
21

Ar Baltiju vajagot “tikt galā”

Starp runātājiem izcēlies tā dēvētās “Neatkarīgās vēstures sabiedrības” priekšsēdētājs Jaroslavs Ļistovs.

Savā runā Ļistovs apgalvojis, ka Baltijas valstu mērķis ir “ievilkt Krieviju karā divās frontēs”, un, ka “Baltijas valstu jautājums” ir risināms “nežēlīgi un efektīvi tikt galā ar Ukrainas jautājumu”.

Pēcāk sevi par vēsturnieku dēvējošais raidījuma viesis vēršas pie tiem ES politiķiem un ierēdņiem, kuri pieņem Krievijai netīkamus lēmumus, aicinot ar viņiem “tikt galā”, kā to dara Izraēlas drošības dienesti ar viņus interesējošajām “teroristu grupām”:

“Tos cilvēkus, kuri lemj iznīcināt mūsu pieminekļus, tos, kuri lemj mūs saukt par teroristiem – pašus vajag, Krievijas likumdošanas ietvaros, tā definēt un tad – ir mums piemērs – Izraēlas prakse, kā šos teroristus likvidēt.”

Jau ziņots, ka Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija 14. jūnijā, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamu atzītu jauno likuma projektu, kas paredz demontēt padomju un nacistisko režīmu slavinošus objektus, tostarp Rīgā, Uzvaras parkā, esošo monumentu “Padomju armijas karavīriem – Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem”.

Valdība kopumā ir atbalstījusi 69 padomju un nacistisko režīmu slavinošu pieminekļu, piemiņas zīmju, piemiņas vietu un citu objektu demontāžu, kas jāpaveic līdz 15. novembrim.

Līdzīgi procesi jau norit arī Lietuvā un Igaunijā, kur Narvā šonedēļ novākts un uz muzeju aizvests piemineklis, kurā atveidots PSRS armijas Otrajā pasaules karā izmantotais T-34 tanks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās