foto: UKRINFORM/SIPA
Jermaks: Ukrainas armijai pēc iespējas ātrāk ir vajadzīgas vismaz 50 "Himars"
Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.
Pasaulē
2022. gada 23. jūlijs, 20:17

Jermaks: Ukrainas armijai pēc iespējas ātrāk ir vajadzīgas vismaz 50 "Himars"

Jauns.lv / LETA

Ukrainas bruņotajiem spēkiem pēc iespējas ātrāk ir vajadzīgas vismaz 50 efektīvas raķešu sistēmas, tādas kā ASV "Himars", paziņojis Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

"Prezidents Volodimirs Zelenskis mūsu sarunās izvirza uzdevumu iegūt vēl vairāk smago ieroču. Un dialogā ar sabiedrotajiem regulāri pamatojam savas vajadzības. Mēs saprotam, ka mums vajag vismaz 50 tādas efektīvas raķešu zalvju sistēmas kā "Himars" un pēc iespējas ātrāk. Mēs darām visu, lai tuvotos šim skaitlim," pavēstīja Jermaks.

Pēc viņa teiktā, Ukrainas armijai ir nepieciešami simtiem haubiču M777 un aviācija.

"Mūsu piloti mācīsies un apgūs Rietumu iznīcinātājus," piebilda Jermaks.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas armija kara apstākļos pāriet uz NATO valstu bruņojumu un ukraiņu karavīri to ātri apgūst.

"Karš ar Krieviju šodien ir konfrontācija starp moderno armiju un atnācējiem no pagātnes. Efektivitāte vienmēr uzvar kvantitāti. Mūsdienu kara taktika parāda Ukrainas armijas spēku. Bet Rietumu ieroču pastiprināti mēs izpildīsim visus uzdevumus Ukrainas teritorijas atbrīvošanai. Un mēs nosūtīsim atpakaļ krievu atnācējus viņu pagātnē," savā "Telegram" kanālā raksta Jermaks.

ASV piektdien apstiprināja vēl 270 miljonus dolāru lielu militāro palīdzību Ukrainai, ieskaitot četras raķešu sistēmas "Himars".

Jaunā palīdzība palielinās līdz 20 uz Ukrainu nosūtīto "Himars" skaitu, kas var precīzi trāpīt mērķiem 80 kilometru attālumā.

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs paziņojis, ka efektīvam pretuzbrukuma un lūzumam karā vajadzīgas vismaz 100 sistēmas "Himars".