foto: AP/Scanpix
Serbijas aizsardzības ministrs apstiprina visu astoņu apkalpes locekļu bojāeju lidmašīnas avārijā Grieķijā
Pasaulē
2022. gada 17. jūlijs, 12:54

Serbijas aizsardzības ministrs apstiprina visu astoņu apkalpes locekļu bojāeju lidmašīnas avārijā Grieķijā

Jauns.lv / LETA

Visi astoņi apkalpes locekļi, kas atradās netālu no Kavalas pilsētas Grieķijā avarējušajā Ukrainas kravas lidmašīnā, gājuši bojā, svētdien apstiprināja Serbijas aizsardzības ministrs Nebojša Stefanovičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš informēja, ka Ukrainas pārvaldītajā lidmašīnā "Antonov An-12" avārijas brīdī atradās mīnas un apmēram 11 tonnas bruņojuma, kas "atbilstoši starptautiskiem noteikumiem" bija paredzēts Bangladešas Aizsardzības ministrijai.

"Domāju, ka apkalpes locekļi bija ukraiņi, bet man nav precīzas informācijas par to. Viņi nebija serbi," Stefanovičs sacīja preses konferencē.

Serbijas aizsardzības ministrs kā "pilnīgi nepatiesus" noraidīja atsevišķu mediju apgalvojumus, ka bruņojums tika vests Ukrainai, kura cīnās pret Krievijas iebrukumu.

Ukrainas konsuls Salonikos apmeklējis avārijas vietu un sniedzis vietējām varasiestādēm informāciju par bojāgājušo apkalpes locekļu identitāti.

Lidmašīna sestdienas vakarā pacēlās no Nisas lidostas Serbijā ar privātai serbu kompānijai "Valir" piederošiem ieročiem.

Sākotnēji izskanēja, ka Ukrainas lidmašīna bruņojumu vedusi Jordānai, tomēr Tuvo Austrumu karaliste noliedza, ka ieroču piegāde paredzēta tai.

Grieķijas mediji vēsta, ka pilots ziņojis par dzinēja problēmām un lūdzis atļauju veikt avārijas nolaišanos netālu esošajā Kavalas lidostā, tomēr avarēja 40 kilometrus no tās.

Vietējie glābšanas dienesti svētdien avārijas vietu apseko ar bezpilota lidaparātiem, jo pastāv bažas par kravas indīgumu.

Glābēju komanda lidmašīnas atlūzām tuvosies, kad būs pārliecība, ka tas ir droši, informēja vietējā ugunsdzēsības dienestā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās