Pasaulē
2022. gada 2. jūlijs, 08:59

Raķetes, kas paredzētas karakuģiem, Krievija šauj uz dzīvojamo namu ar iedzīvotājiem

Jauns.lv / LETA

Pilna apjoma kara četros mēnešos Krievija ir izšāvusi uz Ukrainu apmēram 3000 raķešu, piektdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, piedaloties preses konferencē Kijivā kopā ar Norvēģijas premjerministru Jūnasu Gāru Stēri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prezidents pauda pārliecību, ka šāda Krievijas darbību nežēlība tikai uzsver to, cik pareizi bijuši partneru lēmumi par aizsardzības atbalsta piešķiršanu Ukrainai.

"Pirmām kārtām tas ir aizsardzības atbalsts. Nevienai pasaules valstij nevajag palikt vienai, kad ir tāds ļaunums, kad tas eksistē," uzsvēra Zelenskis.

Viņš atgādināja, ka Krievijas armija naktī uz piektdienu apšaudīja ar raķetēm Odesas apgabalu, trāpot deviņstāvu dzīvojamam namam un atpūtas bāzei Bilhorodas-Dnistrovskas rajona Serhijivkas ciematā. Šajā apšaudē nogalināts vismaz 21 cilvēks, tai skaitā divi bērni, un ievainoti vairāk nekā 30.

Odesas apgabala Serhijivkā okupantu raķete trāpa dzīvojamai mājai un nogalina vismaz 19 cilvēkus. Ukraina, 2022. gada 1. jūlijs

gallery icon
10

"Tas nav izolēts trieciens, un tā nav nejaušība, kā katru dienu masu medijos runā Krievijas Federācija. Tas ir mērķtiecīgs Krievijas terors pret mūsu pilsētām un ciematiem, mūsu cilvēkiem, pieaugušajiem un bērniem," uzsvēra Zelenskis.

Sirdi plosoši kadri: okupanti bombardē ļaužu pilnu tirdzniecības centru Ukrainas pilsētā Kremenčukā

gallery icon
51

Viņš uzsvēra, ka raķetes "H-22", no kurām viena izraisīja šo traģēdiju, ir paredzētas lietošanai pret lidmašīnu bāzes kuģiem un citiem lieliem karakuģiem, bet Krievijas armija lietojusi šo raķeti pret dzīvojamo namu ar civiliedzīvotājiem.

Krievija ar spārnotajām raķetēm apšauda Odesu; nogalināto vidū 3 mēnešus vecs zīdainis

gallery icon
21