Čečenijas līderis Kadirovs paziņo, ka vīriem nevajag ļaut savām sievām lietot sociālos tīklus
Čečenijas līderis reaģējis uz pasaules sašutumu par kāzām sestdien, 16.maijā, kad no skata ļoti nelaimīga jauna meitene „zagsā” precējās ar krietni vecāku vīrieti – ietekmīgu amatpersonu.
Pasaulē
2015. gada 20. maijs, 15:31

Čečenijas līderis Kadirovs paziņo, ka vīriem nevajag ļaut savām sievām lietot sociālos tīklus

Jauns.lv

Reaģējot uz starptautisko kritiku par pompozajām kāzām Čečenijā, kurās precējās 47 gadus vecs policijas priekšnieks un 17 gadus jauna meitene no laukiem, Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs izteicis savas domas par lielo jezgu, ko šī laulība sacēlusi.

Tā kā informācija par piespiedu laulībām sestdien zibenīgi kļuva par sociālajos tīklos lasītāko vēstījumu, sasniedzot arī Čečenijā dzīvojošas laulātas sievas, Kadirovs paziņoja, ka vīriešiem vajadzētu „ieslēgt sievas un neļaut tām lietot WhatsApp”, acīmredzot ar to domājot sociālos tīklus kā tādus. Tajos čečenu sievietes varējušas lasīt par nepamatoto sašutumu "gadsimta kāzu" sakarā.  Vīriem vajadzētu kontrolēt, ar ko viņu sievietes sazinās, Kadirova teikto citē BBC.

„Ja jūs viņas ieslēgsiet un neļausiet neko publicēt soctīklos, jūsu ģimenes gods būs nosargāts,” Čečenu līdera prātojumus pārraida britu nacionālā raidorganizācija.

Šokējošajās kāzās Ramzans Kadirovs bija goda viesis, jo bija arī vieno no to organizētājiem un atbalstītājiem.

Kasjauns.lv jau ziņoja par nepilngadīgās Luīzes izdošanu par sievu ietekmīgai Čečenijas policijas amatpersonai, kuram viena sieva jau ir. Jaunā līgava kāzās izskatījās pagalam nelaimīga, knapi spējot parakstīt laulības apliecību. Kadirovs izteicies, ka meitene laulībā stājusies labprātīgi pēc tam, kad kungs viņai to lūdzis trešo reizi. Neesot tiesa, ka jauniete kāzām piespiesta ar varu un draudiem.

Joprojām nav skaidrs, vai šai savienībai Krievijas federācijā ir juridisks spēks, vai arī pompozās kāzas bijis vien farss, lai Ramzans Kadirovs varētu demonstrēt „kurš te ir boss,” iepriekš izteicās kāda Krievijas cilvēktiesību padomes pārstāve.

„Gadsimta kāzas” Čečenijā:

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA/ Ekrānuzņēmums no video