Pasaulē
2022. gada 24. maijs, 14:28

VIDEO: bijušais Krievijas karavīrs sadedzina pasi un paziņo, ka pāriet Ukrainas pusē

Jauns.lv

Ik pa laikam novērojams, ka Krievijas bruņoto spēku pārstāvji vai nu gūstā nonākšanas, vai citu apstākļu dēļ deklamē savu nevēlēšanos turpināt pildīt pavēles Ukrainas teritorijā. Šis vīrietis - Krievijas pilsonis - dzimtenes armijā dienēja pirms vairākiem gadiem.

Sociālajos tīklos īpaši izcēlies kāds Krievijas armijas karavīrs, kurš izvēlējies demonstratīvi dezertēt, vienlaikus paužot, domājams, krievu militāristam nepiedodamu kritiku par Kremļa realizēto agresīvo politiku.

Krievu okupantu Vadimu Šišimarinu tiesā par kara noziegumiem

Pirmais krievu karavīrs, kas Ukrainā stājies tiesas priekšā par pastrādātajiem kara noziegumiem, trešdien atzinis savu vainu, par ko viņam varētu ...

gallery icon
14

“Tā nebūt nav specoperācija - tas ir ukraiņu tautas genocīds. Tāpēc es negribu, lai man būtu jebkāda saikne ar Krieviju, un, lai uzsvērtu šo nostāju, es iznīcinu savu Krievijas Federācijas pilsoņa pasi,” kamerai paziņoja vīrietis, īsi pirms minētā personu apliecinošā dokumenta aizdedzināšanas.

Ukrainas Valsts izmeklēšanas birojs, kurš video publiskojis internetā, informē, ka tajā redzamais vīrietis uz Ukrainas teritoriju pārcēlās 2014. gadā, pēc Krimas aneksijas un Krievijas iebrukuma Donbasā.

Pirms tam viņš vairāk nekā 5 gadus veltīja dienestam Krievijas sauszemes spēkos.

Pēc pases iznīcināšanas vīrietis esot pievienojies Ukrainas spēkiem un devies aizstāvēt Hersonu.