foto: Ekrānuzņēmums
Rindā uz nošaušanu. Jauni pierādījumi okupantu pastrādātajām zvērībām Bučā
Astoņi ukraiņi rindā aizvesti uz nāvessoda izpildi
Pasaulē
2022. gada 20. maijs, 07:42

Rindā uz nošaušanu. Jauni pierādījumi okupantu pastrādātajām zvērībām Bučā

Jauns.lv

Laikraksts "New York Times" publicējis jaunus pierādījumus Krievijas militāristu pastrādātajām zvērībām Kijivas apgabala Bučas okupācijas laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izdevums analizējis "The Times" kolēģu video, kuros redzams, ka okupanti izpildījuši nāvessodu vismaz astoņiem ukraiņiem.

Pirmajā video, ko uzņēmušas novērošanas kameras 4. martā, redzams, kā Krievijas militāristi pavada astoņus sagūstītus ukraiņus, kuri saliektām mugurām, ar vienu roku aiz galvas, bet otru - pieturoties viens aiz otra - rindiņā seko krievu okupantam. Starp vīriešiem ir arī viens koši zilā jakā. Aiz viņiem ar pavērstu šaujamieroci iet otrs okupants.

Laikraksts uzsver, ka šis video ir visspilgtākais pierādījums tam, ka šīs personas dažas minūtes pirms nāvessoda izpildes aizturējuši Krievijas karavīri.

Astoņi aculiecinieki laikrakstam "The Times" stāstījuši, ka krievu karavīri pēc tam izveduši vīriešus ārpus tuvējās biroja ēkas Jablonskas ielā 144, kuru okupanti sagrābuši un pārvērtuši pagaidu bāzē. Tad atskanējuši šāvieni, bet gūstekņi nekad vairs nav manīti.

Savukārt bezpilota lidaparāta uzņemtais video no 5. marta ir pirmais vizuālais apliecinājums, kas apstiprina aculiecinieku stāstīto. Video redzami līķi, kas guļ zemē pie minētās biroja ēkas, bet blakus tiem sardzē stāv divi Krievijas karavīri. Starp līķiem redzams arī ķermenis koši zilā jakā.

Fotogrāfija ar nogalināto vīriešu ķermeņiem, kas guļ pagalmā, tostarp daži ar sasietām rokām, bija viens no attēliem, kas šokēja pasauli aprīļa sākumā pēc tam, kad krievu okupanti atkāpās no Bučas.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Starp nogalinātajiem bija tēvi, pārtikas veikalu un rūpnīcu strādnieki, kuri pirms kara dzīvoja parastu dzīvi. Taču, ņemot vērā aizliegumu vīriešiem noteiktā vecumā atstāt valsti, kā arī apņēmību aizsargāt savu dzimteni, lielākā daļa vīriešu bija pievienojušies dažādiem aizsardzības spēkiem dažas dienas pirms viņu nogalināšanas.

Kā zināms, līdz 4. maijam Kijivas apgabalā atrasti 1235 mirušu civiliedzīvotāju ķermeņi. 282 bojāgājušie joprojām nav identificēti. Lielākā daļa cilvēku miruši no šautām brūcēm.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon
14

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās