foto: Shutterstock/ Vida Press
Dienvidkarolīnā atrastas kopš 2009. gada pazudušas jaunietes mirstīgās atliekas
Atrastas 2009. gadā pazudušās 17 gadus vecās Britānijas Drekselas mirstīgās atliekas
Pasaulē
2022. gada 17. maijs, 08:35

Dienvidkarolīnā atrastas kopš 2009. gada pazudušas jaunietes mirstīgās atliekas

Jauns.lv

ASV Dienvidkarolīnas štatā 13 gadus pēc pazušanas atrastas 17 gadus vecas jaunietes mirstīgās atliekas, raksta CNN.

Meitene 2009. gadā pazuda pēc tam, kad bija devusies uz Mērtlbīču. Par viņas slepkavību aizdomās turētais jau atrodas apcietinājumā, pirmdien paziņoja amatpersonas.

Britānija Dreksela no Ročesteras Ņujorkā pēdējo reizi tika manīta 2009. gada 25. aprīlī Mērtlbīčā. Tiek ziņots, ka jauniete bijusi ceļā, lai satiktos ar draugiem kādā viesnīcā, kad pazudusi bezvēsts. 

Viņas māte Dona Dreksela tolaik CNN pastāstīja, ka bija aizliegusi meitai doties uz Mērtlbīču, kas ir populārs vidusskolas un koledžas pavasara brīvlaika galamērķis.

foto: Shutterstock/ Vida Press
17 gadus vecā Britānija pēdējo reizi bija fiksēta kādā videonovērošanas kamerā, pametot draugu viesnīcu

Pagājušajā trešdienā Džordžtaunas apgabalā, Dienvidkarolīnā, pēc vairāk nekā 10 gadiem, mežainā apvidū beidzot atrastas pusaudzes mirstīgās atliekas.

"Šis patiesi ir katras mātes ļaunākais murgs," preses konferencē sacīja jaunietes māte. "Es sēroju par savu skaisto meitu Britāniju visus šos 13 gadus. Bet šodien sēras ir rūgti saldas. Mēs tagad esam daudz tuvāk mieram, uz ko tik ilgi bijām cerējuši."

Izmeklēšana aizvedusi varas iestādes uz vietu, kur, viņuprāt, 62 gadus vecais Reimonds Duglass Mūdijs apraka viņas ķermeni dienu pēc viņas pazušanas.

Mūdijs no Džordžtaunas tiek apsūdzēts slepkavībā, nolaupīšanā un seksuālā vardarbībā, liecina viņa aresta orderis. Varas iestādes norādījušas, ka Mūdijs nolaupījis un nožņaudzis pusaudzi tajā pašā dienā, kad viņa pazuda.

"Šodien sākas jauna nodaļa. Britānijas meklējumi tagad ir pārtapuši par Britānijas taisnības meklējumiem," sacīja Dona Dreksela.

Mērtlbīčas policijas priekšnieks neatklāja, kas policijai palīdzējis piepeši atklāt 13 gadus senu lietu. Zināms, ka par jaunietes pazušanu savulaik izvirzītas vairākas versijas, tostarp plaši izplatīts minējums, ka meitenes mirstīgās atliekas izbarotas aligatoriem.

Tēmas