Pasaulē
2022. gada 9. maijs, 12:44

VIDEO: Putins savā 9. maija runā saista iebrukumu Ukrainā ar uzvaru Otrajā pasaules karā

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien uzrunā Sarkanajā laukumā atsaucies uz Padomju Savienības uzvaru Otrajā pasaules karā, aicinot karaspēku gūt uzvaru karā Ukrainā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Maskavā šodien notiek svinības un militārā parāde par godu uzvarai pār nacistisko Vāciju.

Uzrunājot militārpersonas Sarkanajā laukumā, Putins nosodīja "ārējos draudus", kuru mērķis esot novājināt un sašķelt Krieviju, kā arī kārtējo reizi apgalvoja, ka NATO radot draudus tieši pie Krievijas robežām.

Putins 9. maija svinībās 2022. gadā

Maskavā 9. maijā notiek svinības un militārā parāde par godu uzvarai pār nacistisko Vāciju. Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā uzrunā ...

gallery icon
18

Putins savā uzrunā vērsās pie karavīriem, kas pašreiz karo Ukrainas Donbasa reģionā, ko Krievija solījusi "atbrīvot" no "ukraiņu okupācijas".

Krievija 24. februārī sāka neizprovocētu iebrukumu Ukrainā un Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā jau pastrādājis šausminošus kara noziegumus, tai skaitā civiliedzīvotāju masu slepkavības.

"Dzimtenes aizstāvēšana, kad tiek izlemts tās liktenis, vienmēr ir bijusi svēta. Šodien jūs cīnāties par mūsu tautu Donbasā, par Krievijas drošību, mūsu dzimteni," tajā pašā laikā paziņoja Putins.

Savā 11 minūtes ilgajā runā Kremļa saimnieks neprognozēja, cik ilgi karš varētu turpināties, kā arī nesniedza pārskatu par gūtajiem panākumiem, kas patiesībā ļoti pieticīgi un nesuši iebrucējiem vienīgi milzu zaudējumus.

Putins ir bieži salīdzinājis iebrukumu Ukrainā, kas esot atbrīvojama no "nacistiem", ar Padomju Savienības cīņu ar nacistisko Vāciju.

Savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trāpīgi norādījis, ka tieši Krievija agresija pret Ukrainu atgādina nacistu zvērības.

Tradicionālā 9. maija parāde Maskavā

Parādē pāri Sarkanajam laukumam devās aptuveni 13 000 karavīru, tanki un kodolraķešu sistēmas, kā arī 75 lidmašīnas un helikopteri. To ...

gallery icon
310

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās