foto: VIA REUTERS
Par spīti ANO sankcijām, Kims Čenuns sola turpināt attīstīt Ziemeļkorejas kodolieroču spējas
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Pasaulē
2022. gada 26. aprīlis, 08:20

Par spīti ANO sankcijām, Kims Čenuns sola turpināt attīstīt Ziemeļkorejas kodolieroču spējas

Jauns.lv / LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pirmdien runā militārā parādē Phenjanā solījis aktivizēt kodolieroču programmu, otrdien vēsta Ziemeļkorejas mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs turpināsim spert soļus, lai pēc iespējas ātrāk stiprinātu un attīstītu mūsu kodolieroču spējas," Kima sacīto citējusi ziņu aģentūra KCNA.

Kims sacīja runu pirmdienas vakarā militārajā parādē par godu Ziemeļkorejas armijas 90.jubilejai, ziņo KCNA.

Ziemeļkoreja ir pakļauta stingrām starptautiskām sankcijām, kuru mērķis ir ierobežot tās kodolprogrammu. Visi mēģinājumi ar sarunām pārliecināt Kimu atteikties no šīs programmas bijuši nesekmīgi.

Kims pirmdien paziņoja, ka Ziemeļkorejas kodolieroči ir nacionālā spēka simbols un tajos jāievieš dažādība.

"Gatavojoties nemierīgajai politiskajai un militārajai situācijai un visa veida krīzēm nākotnē (..), mēs pēc iespējas straujāk turpināsim palielināt savus kodolspēkus," paziņoja Ziemeļkorejas līderis.

foto: VIA REUTERS
25. aprīļa militārā parāde Ziemeļkorejā.

Viņš piebilda, ka kodolieroču galvenā loma ir atturēšana, bet tie var tikt arī izmantoti, ja uzbrukumam tiktu pakļautas Ziemeļkorejas pamatintereses.

KCNA ziņo, ka parādē demonstrēta starpkontinentālā ballistiskā raķete "Hwasong-17", kas, kā apgalvo Phenjana, tika sekmīgi izmēģināta 24.martā.

Šogad Ziemeļkoreja veikusi gandrīz duci ieroču izmēģinājumu, demonstrējot neierasti aktīvu nepakļaušanos ANO sankcijām.

Analītiķi pieļauj, ka Kims izmanto situāciju, kad Maskavas sāktā kara dēļ Ukrainā ir pasliktinājušās ASV attiecības ar Ķīnu un Krieviju, bet Dienvidkorejā gaidāma prezidenta maiņa.

Raķešu izmēģinājumu aktivitāti analītiķi skaidro arī ar Ziemeļkorejas vēlmi atgādināt lielvarām, ka atšķirībā no Ukrainas tai ir kodolieroči.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās