foto: REUTERS/SCANPIX
Vācija pārņem valsts kontrolē "Gazprom" filiāli
Vācijas holdingkompānija "Gazprom Germania", kas apvieno aktīvus gāzes tirdzniecības un loģistikas jomā, pagājušajā nedēļā pameta Krievijas dabasgāzes grupu "Gazprom".
Pasaulē
2022. gada 5. aprīlis, 00:51

Vācija pārņem valsts kontrolē "Gazprom" filiāli

Jauns.lv / LETA

Vācijas enerģētikas tirgus regulators uz laiku pārņems savā kontrolē Krievijas uzņēmuma "Gazprom" Vācijas filiāli, pirmdien paziņojis enerģētikas ministrs Roberts Hābeks, tādējādi reaģējot uz negaidīto Krievijas gāzes giganta pagājušās nedēļas paziņojumu, ka tas aiziet no "Gazprom Germania".

"Valdība dara to, kas nepieciešams, lai nodrošinātu Vācijai piegādes, tostarp nepieļaujot enerģētikas infrastruktūras pakļaušanu Kremļa patvaļīgajiem lēmumiem," uzsvēris Hābeks, piebilstot, ka Federālā tīklu aģentūra ("Bundesnetzagentur") līdz 30.septembrim kļūs par "Gazprom Germania" pārvaldnieku.

Kā ziņots, Vācijas holdingkompānija "Gazprom Germania", kas apvieno aktīvus gāzes tirdzniecības un loģistikas jomā, pagājušajā nedēļā pameta Krievijas dabasgāzes grupu "Gazprom".

"2022.gada 31.martā "Gazprom" meitasuzņēmumi izbeidza dalību uzņēmumā "Gazprom Export LLC", kas ir vienīgais "Gazprom Germania GmbH" īpašnieks," teikts uzņēmuma paziņojumā.

""Gazprom" grupa 31.martā pārtrauca dalību Vācijas kompānijā "Germania GmbH" un visos tai piederošajos aktīvos, tostarp "Gazprom Marketing & Trading Ltd"," vēstī uzņēmums.

Iepriekš laikraksts "Handelsblatt" rakstīja, ka Vācijas varasiestādes aplūko iespējas nacionalizēt "Gazprom" valstī piederošos aktīvus. Federālā valdība vēlas novērst energoresursu padeves pārtraukuma riskus gadījumā, ja šiem uzņēmumiem rastos problēmas, norādīja laikraksts.