foto: VIA REUTERS/Scanpix
Pentagons: Krievija nav panākusi pārākumu debesīs virs Ukrainas
Bumbas krāteris Sumi reģionā Ukrainā.
Pasaulē
2022. gada 14. marts, 23:49

Pentagons: Krievija nav panākusi pārākumu debesīs virs Ukrainas

Jauns.lv / LETA

Krievija nav panākusi militāru pārākumu debesīs virs Ukrainas, pirmdien žurnālistiem paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas augsta amatpersona.

"Mēs arvien uzskatām, ka [Ukrainas] gaisa telpa ir strīdīga, ka krievi nav panākuši pārākumu debesīs virs visas Ukrainas," sacīja Pentagona pārstāvis.

Tā kā gaisa telpa ir "dinamiska", tad ir "laiki un vietas", kur Krievijai vai Ukrainai "ir liels pārsvars", viņš piebilda.

"Es nevaru runāt par ukraiņu gaisa plānu, tas mainās katru dienu; viņi, kā mēs domājam, pienācīgā kārtā ir uzmanīgi ar saviem gaisa līdzekļiem un to, kā viņi tos izmanto un kādam mērķim izmanto," sacīja Pentagona pārstāvis.

Viņš arī sacīja, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "100% savākto bruņoto spēku atrodas Ukrainas iekšienē". "Viņš visu ir pārvedis" uz Ukrainu, piebilda Pentagona pārstāvis.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs ir paudis uzskatu, ka okupantu nesenie raķešu triecieni Ukrainas lidlaukiem ir atriebība par Ukrainas spēcīgajiem triecieniem okupantu aviācijai.