Pasaulē
2022. gada 10. februāris, 15:51

FOTO: Ukrainas civiliedzīvotāji ar koka AK-47 atveidojumiem trenējas iespējamam karam

Jauns.lv

Līdz ar pastāvošajiem Krievijas iebrukuma draudiem arvien vairāk ukraiņu ķeras pie ieročiem un trenē militārās iemaņas. Janvāra beigās un februāra sākumā šādas mācības notika netālu no Kijevas, kur vietējiem civiliedzīvotājiem tika mācītas dažādas prasmes gadījumam, ja izceltos karš.

Ukrainas civiliedzīvotāji ar koka AK-47 atveidojumiem trenējas karam

Līdz ar pastāvošajiem Krievijas iebrukuma draudiem arvien vairāk ukraiņu ķeras pie ieročiem un trenē militārās iemaņas. Janvāra beigās un februāra ...

gallery icon
36

Treniņos klātesošais fotogrāfs Timotijs Fadeks stāsta, ka sanākušie cilvēki bijuši apņēmības pilni. Sapulcējušies bija dažāda vecuma un dzimuma vietējie iedzīvotāji. Katrs no viņiem apliecinājis, ka aizstāvēs Ukrainu, kā vien spēs, līdz pat nāvei.

"Viena sieviete, ar kuru es runāju, turēja kokā izgrieztu AK-47 formu, sakot man: "Es nekādā gadījumā neļaušu Kijevai krist krievu rokās,"" stāsta Fadeks. 

Brīvprātīgos apmācīja pieredzējušas militārpersonas, šai akcijai saucoties "Nekrīti panikā! Sagatavojies!". Daudzi no vietējiem nekad iepriekš rokās nav turējuši ieročus.

Studenti, grāmatveži, IT speciālisti, skolotāji, ceļojumu aģenti, pensionāri un militārie veterāni: šie brīvprātīgie ir daļa no nacionālajiem teritoriālajiem aizsardzības spēkiem no visas Ukrainas, kas tiks piesaistīti lielajās pilsētās, lai aizsargātu vietējos rajonus, ja Krievija tik tiešām iebruks Ukrainā.

Ieskats ukraiņu karavīru ikdienā, kuri sargā austrumu robežu

Ukraiņu karavīrs Krimskes ciemā raugās pāri tranšejai, kamēr uz apkārtējiem laukiem krīt biezas sniega pārslas. Cits stāv tranšejas iekšpusē iepretim ...

gallery icon
30

Zināms, ka šobrīd Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Decembrī Maskava izvirzīja Rietumiem ultimātu, pieprasot apturēt tālāku NATO paplašināšanos uz austrumiem, kā arī alianses infrastruktūras demontāžu tā dēvētajās jaunajās dalībvalstīs, atjaunojot stāvokli, kāds pastāvēja uz 1997.gada 27.maiju, tas ir, pirms pirmās NATO paplašināšanās.

Putins piedraudējis, ka gadījumā, ja Maskava nesaņems viņa pieprasītās "drošības garantijas", viņam nāksies īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Zināms arī tas, ka no šodienas līdz 20.februārim Baltkrievijā paredzētas kopīgas Baltkrievijas un Krievijas militārās mācības.