Pasaulē
2022. gada 8. februāris, 12:05

Apglabāts piecgadīgais Raiens. Uz akā iekritušā zēna bērēm ieradušies simti

Jauns.lv

Simtiem cilvēku pirmdien pulcējās netālu no Marokas pilsētas Šefšauenas, lai pēdējā gaitā pavadītu piecgadīgo Raienu, kurš gāja bojā pēc tam, kad iekrita 32 metrus dziļā akā un tur pavadīja piecas dienas.

Mazā Raiena bēres Marokā

Simtiem cilvēku pirmdien pulcējās netālu no Marokas pilsētas Šefšauenas, lai pēdējā gaitā pavadītu piecgadīgo Raienu, kurš gāja bojā pēc tam, ...

gallery icon
17

Mazais Raiens Orams iekrita vien 45 diametrus platajā akā 1. februārī, laikā, kad viņa tēvs to laboja.

foto: Ekrānuzņēmums

Puikas glābšanas operācijai sekoja visa valsts, bet līdzi juta cilvēki teju visā pasaulē. Glābēji mēģināja zēnam piegādāt skābekli, pārtiku un ūdeni, taču nav skaidrs, vai viņš tos varēja izmantot. Vēl 4. februārī akā nolaistās kameras liecināja, ka zēns bijis dzīvs un pie samaņas.

Piecas dienas Raiens pavadīja akā, līdz glābēji, izveidojot paralēlu tuneli, visbeidzot 5. februārī spēja zēnam piekļūt.

Pūļa gaviles drīz vien pārtapa sērās un asarās, jo atklājās, ka glābēji piekļuvuši Raienam pārāk vēlu - mazais zēns jau bija miris.

Pirmdien vairāki simti cilvēku pulcējās zēna bērēs viņa dzimtajā ciematā, kur traģēdija notika. Cilvēku bija tik daudz, ka viņi visi nevarēja ietilpt kalna galā esošajā kapsētā un lūgšanu vietā Rifas kalnos.

foto: AP/Scanpix
Mazā Raiena bēres

"Man ir vairāk nekā 50 gadu, un es nekad savā dzīvē neesmu redzējis tik daudz cilvēku bērēs. Raiens ir mūsu visu dēls," ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja viens bērēs sastaptais ciemata iedzīvotājs.

Līdzjūtību Raiena vecākiem personīgi izteicis arī Marokas karalis Muhameds VI. Savukārt Romas pāvests Francisks, paužot skumjas, vienlaikus uzteica "skaisto" veidu, kā cilvēki "kopīgi strādājuši, lai glābtu bērnu".

Godinot Raienu, klusuma brīdis ieturēts arī Āfrikas Nāciju kausa finālā Kamerūnā.

foto: AFP/Scanpix