Pasaulē
2022. gada 22. janvāris, 14:20

FIB noslēdz izmeklēšanu un nāk klajā ar jaunumiem soctīklu zvaigznes Gabijas Petito slepkavības lietā

Jauns.lv

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), kas izmeklēja soctīklu zvaigznes Gabijas Petito nāvi, secinājis, ka 22 gadus veco amerikānieti, visticamāk, nogalinājis viņas līgavainis Braiens Laundrijs. Saskaņā ar biroja paziņojumu, Laundrijs savā dienasgrāmatā veicis ierakstu, kurā atzinies, ka vainīgs Petito nāvē, bet pēc tam izdarījis pašnāvību.

Dažas dienas zem ūdens pabijušais Laundrija ķermenis tika  atrastas 20. oktobrī Floridas dabas rezervātā, netālu no viņa vecāku mājas. Mēnesi pirms tam, 19. septembrī, tiesībsargājošās iestādes atrada Petito līķi, kura ar savu līgavaini bija devusies ceļojumā pa Ameriku. Meitene vairs neatbildēja uz zvaniem, un viņas māte ziņoja par meitas pazušanu. Pēc ekspertīzes datiem Petito tikusi nožņaugta.

foto: Instagram/@gabspetito
Gabija Petito ar savu līgavaini un slepkavu Braienu Laundriju.

Petito un Laundrija stāsts bija pievērsis visas pasaules uzmanību. Jaunais pāris ceļojumā devās ar baltu "Ford Tranzit" busiņu. Ceļš veda cauri visai Amerikai, tostarp skaistajā Vaiomingas štatā, kur atrodas arī slavenais Jeloustonas nacionālais parks. Pa ceļam viņi soctīklos publicēja fotogrāfijas un videoklipus no vietējiem apskates objektiem. Tika publicētas arī fotogrāfijas, kurās viņi redzami smejoties, skūpstoties un skrienot pa pludmali. Nofilmētajā video "Beginning Our Van Life Journey" sociālajā tīklā "YouTube" skatīts miljoniem reižu.

Piektdien FIB izmeklētāji secināja, ka vienīgais aizdomās turamais Petito slepkavībā ir Laundrijs.  Gabijas Petito traģiskās nāvē nav vainojams neviens cits, bet gan Braiens Laundrijs, paziņoja FIB speciālais aģents Maikls Šneiders. Šīs izmeklēšanas laikā FIB galvenais uzdevums bija nodrošināt taisnīgumu Gabijai un viņas ģimenei.

Izmeklētāji izlasīja arī Laundrija dienasgrāmatu, kas tika atrasta līdzās viņa ķermenim, un konstatēja, ka tajā ir ieraksti, kas paskaidro, kas notika ar Petito. "Dienasgrāmatas apskate atklāja pierakstus, kurus veicis Laundrijs, kuros viņš uzņemas atbildību par meitenes nāvi," norāda FIB.

Rast mieru atmiņās

Netālu no Laundrija līķa tika atrasts revolveris un viņa mugursoma. Izmeklētāji uzskata, ka vīrietis izdarījis pašnāvību.

Pēc tam, kad Petito bija pārstājusi sazināties ar ģimeni, Braiens no brauciena atgriezās viens. Viņš nerunāja ne ar policiju, ne ar savas līgavas vecākiem, kuri centās noskaidrot, kur pazudusi Gabija un kāpēc viņš atgriezies viens, turklāt ar meitenes mašīnu.

FIB paziņoja, ka pa ceļam uz Floridu Laundrijs no sava tālruņa nosūtījis īsziņas uz meitenes telefonu, "mēģinādams apmānīt tiesībsargājošās iestādes un radīt iespaidu, ka Petito joprojām ir dzīva". Viņš arī bez atļaujas bija izmantojas soctīklu zvaigznes bankas karti.

Gabijas Petito ģimene pauda pārliecību, ka meitas slepkava ir Laundrijs. "FIB iegūto faktu un informācijas daudzums neatstāj nekādu šaubu, ka Braiens Laundrijs ir nogalinājis Gabiju," teikts amerikānietes tuvinieku iesniegumā.

Iepriekš FIB aģenti neziņoja, ka Laundrijs ir aizdomās turamais Petito slepkavībā, taču izsludināja viņu meklēšanā.

Tagad aģentūra ir pabeigusi šīs traģēdijas izmeklēšanu. "Mēs varam tikai cerēt, ka šīs lietas noslēgšana palīdzēs katrai no ģimenēm tikt galā ar notikušo, dzīvot tālāk un rast mieru atmiņās par viņu bērniem. Lai Gabija un Braiens dus mierā," paziņoja FIB.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.