Pasaulē
2021. gada 3. decembris, 17:50

VIDEO: Igaunijas armija sāk darbu pie Baltkrievijas-Polijas robežas

Jauns.lv

Polijas Aizsardzības ministrija informē, ka Igaunijas bruņoto spēku vienības ir sākušas aktīvi atbalstīt Polijas robežsargus un citas spēka struktūras darbā uz robežas, kur joprojām valda migrācijas krīze.

Sabiedroto valstu kopīgā darba sākumu ministrija ilustrē ar īsu video.

Kā zināms, par ieceri uz Poliju nosūtīt 50 karavīrus Igaunija paziņoja novembra beigās. Kaimiņvalsts un Polijas vienošanās paredz, ka militārpersonas Polijā uzturēsies līdz pat 1. janvārim.

Ieplānots, ka igauņu karavīri palīdzēs poļiem salabot 40 kilometrus garu Baltkrievijas-Polijas robežas posmu, palīdzot izvietot dzeloņstiepļu barjeras.

Lukašenko uzrunā migrantus uz Baltkrievijas un Polijas robežas

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko piektdien migrantiem pie Polijas robežas sacījis, ka neapturēs viņu mēģinājumus iekļūt Eiropas Savienībā (ES), un aicinājis ...

gallery icon
12

Jau ziņots, ka Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un galvenokārt Polijā no Baltkrievijas nelikumīgi iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa, uzdodoties par tūristiem, ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība ir apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Tikmēr Lukašenko režīms noliedz tam piedēvēto migrantu krīzes organizēšanu un veicināšanu, regulāri izvēršot dažāda veida provokācijas Baltkrievijas-Polijas robežas tuvumā, kā arī izplatot propagandu par radušos migrantu krīzi.