foto: Geoff Robinson/Shutterstock/ Vida Press
ANO kārtējo reizi atliek ziņojumu par Minskā nosēdināto "Ryanair" lidmašīnu
Minskā ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdinātā aviokompānijas "Ryanair" reisa lidmašīna, kurā atradās opozīcijas medija "Nexta" dibinātājs un galvenais redaktors Romāns Protasevičs.
Pasaulē
2021. gada 9. novembris, 23:09

ANO kārtējo reizi atliek ziņojumu par Minskā nosēdināto "Ryanair" lidmašīnu

Jauns.lv / LETA

ANO aviācijas aģentūra ICAO otrdien kārtējo reizi atlikusi ziņojuma publiskošanu par lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā.

Starptautiskā Civilās aviācijas organizācija maijā uzsāka "faktu noskaidrošanas izmeklēšanu" par incidentu ar reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu.

23.maijā pēc lidmašīnas nosēdināšanas Minskā tika aizturēti divi tās pasažieri - opozīcijas žurnālists Ramans Pratasevičs un viņa draudzene Sofija Sapega.

Bija plānots, ka vidusposma ziņojums ICAO padomei tiks prezentēts līdz jūnija beigām, bet gala ziņojums iesniegts septembrī izskatīšanai šajā mēnesī.

"ICAO padome vienojusies atlikt "Ryanair" reisa FR4978 lietas izmeklēšanas ziņojuma izskatīšanu līdz nākamajai sesijai 2022.gada janvārī," e-pasta vēstulē ziņu aģentūrai AFP norādīja Monreālā bāzēta ANO struktūra.

Ir iesniegts "liels datu apjoms", turklāt jāsagaida "papildu skaidrojumi no valstu puses", piebilda ICAO.

Baltkrievija 23.maijā piespieda Minskā nosēsties ceļā no Atēnām uz Viļņu esošo lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīnu nolūkā aizturēt opozīcijas žurnālistu Prataseviču.

Prasību nosēsties Baltkrievija pamatoja ar ziņām par lidmašīnā it kā ievietotu spridzekli, kas izrādījās nepatiesas.

Reaģējot uz šo "gaisa pirātisma" akciju, Eiropas Savienība liegusi baltkrievu lidsabiedrībām veikt lidojumus uz savu teritoriju, kā arī uzdevusi dalībvalstu lidsabiedrībām atturēties no Baltkrievijas gaisa telpas izmantošanas.