foto: REUTERS/SCANPIX
Viņš gandrīz nomira no Covid-19 pēc savas veiktās izvēles nevakcinēties
Foto ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2021. gada 3. novembris, 06:49

Viņš gandrīz nomira no Covid-19 pēc savas veiktās izvēles nevakcinēties

Jauns.lv

Mēnesi pēc izrakstīšanas no slimnīcas, kur 28 dienas cīnījās par savu dzīvību, Ričards Solizs atgriezās Hārborvjū medicīnas centrā Sietlā, lai pateiktos par ārstēšanu un atvainotos medicīnas darbiniekiem par savu iepriekš pieņemto lēmumu - nevakcinēties, vēsta CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Solizs tika stacionēts augusta beigās un teju visu septembri pavadīja slimnīcā pie ventilatora un sirds monitora.

Solizs CNN atklāja, ka viņam bijis ļoti grūti elpot un viņš juties tā, it kā varētu nomirt jebkurā brīdī. "Es burtiski gulēju uz nāves gultas," sacīja Solizs.

Viņam bijis neērti teikt, ka ir nevakcinēts, kad to jautājuši slimnīcas darbinieki.

Vīrietis skaidro, ka lēmumu nevakcinēties pieņēmis, jo juties apmulsis plašajā informācijas plūsmā, turklāt pats personīgi nav zinājis nevienu inficēto. "Viss bija mulsinoši un tik pretrunīgi. Ja cilvēks nav par kaut ko pilnībā pārliecināts un viņam nav nepieciešamās informācijas, lai skaidri izlemtu - jā vai nē, tad, iespējams, viņš darīs to pašu, ko es - neko," bilst Solizs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Solizs tagad ir pilnībā vakcinēts, taču viņa plaušās ir rētas, un pēc jebkādas nelielas aktivitātes viņš ātri piekūst. Tāpat viņš cieš no koncentrēšanās spēju trūkuma, taču cer, ka pēc pāris mēnešiem atgūs savu kādreizējo veselību.

"Smagā saslimšana ar Covid-19 bija visbriesmīgākā un neaizsargātākā sajūta, kāda man jebkad ir bijusi visā manā mūžā. Es nevienam to nenovēlu," teic Solizs, aicinot cilvēkus vakcinēties.

Kā norādījis pulmonologs Džeimss Tauns, 99 no 100 pacientiem, kas reizē ar Solizu smagā stāvoklī tika uzņemti Hārborvjū medicīnas centrā, bija nevakcinēti.

Tauns atzīst, ka ir viegli zaudēt līdzjūtību pret cilvēkiem, kuri izvēlējušies nevakcinēties, jo "neskatoties uz jūsu smago darbu, cilvēki joprojām stāsta, ka jūs mēģināt kaitēt viņiem un viņu ģimenēm." Pēc pulmonologa teiktā, tikai retais atgriežas, lai pateiktos.