Pasaulē
2021. gada 25. oktobris, 13:12

VIDEO: ģimene iegādājās māju otrpus līcim un pa ūdeni nogādāja to savā īpašumā

Jauns.lv

Šis nams Kanādai piederošajā Ņufaundlendas salā tik uzcelts 1920.gadā. Kopš tā laika māja ne reizi vien bija mainījusi īpašniekus, bet pēdējie nolēma to nojaukt. Tomēr tās liktenim bija citi plāni. Vietējā iedzīvotāja Daniela Penija, kura kopš bērnības sapņoja dzīvot šajā mājā līča krastā, pierunāja savu vīru Kirku to izpirkt un novietot uz savas zemes.

Kad visi ar mājas iegādes saistītie jautājumi tika atrisināti, aktuāls palika tikai pats sarežģītākais – nogādāt māju pāri Sentlorensa līcim. Laulātais pāris izvēlējās visai neparastu veidu.

Ģimene iegādājās māju otrpus līcim un pa ūdeni nogādāja to savā īpašumā

Šis nams Kanādai piederošajā Ņufaundlendas salā tik uzcelts 1920.gadā. Kopš tā laika māja ne reizi vien bija mainījusi īpašniekus, bet ...

gallery icon
15


To nevarēja pārvietot pa zemes cēlu, jo tā bija pārāk augsta un nespētu šķērsot elektropārvades līnijas. Vienīgā iespēja to transportēt bija pa ūdeni.

„Ja to varēja izdarīt sešdesmitajos gados, kad nebija nepieciešamā aprīkojuma, tad kāpēc, lai tas mums neizdotos tagad. Izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, zināšanas un aprīkojumu, var riskēt!” Paziņoja Daniela Penija.
foto: Facebook
Kirks un Daniela.

Viņi no riteņiem sametināja milzīgu tērauda piekabi, lai māju varētu aizvilkt līdz ūdenim, kā arī speciālu platformu no 28 tukšām plastmasas mucām un putuplasta. Šai konstrukcijai transportēšanas brīdī vajadzēja noturēt ēku virs ūdens.

Ekskavators ēku iestūma ūdenī, un zvejas laivas sāka to vilkt. Viss noritēja pēc plāna, līdz vienā brīdī vienai laivai sākās problēmas ar dzinēju un ēka sāka grimt.  Tomēr palīgā piesteidzās citas laivas, kuras palīdzēja to neskartu nogādāt krastā.  Līča otrajā krastā cits ekskavators ar laivu palīdzību to izvilka uz sauszemes. Divi citi ekskavatori novietoja māju paredzētajā vietā.  Šobrīd ēka ir drošībā un gaida, kad tās īpašnieki izveidos pamatus, lai to varētu nostiprināt, vēsta "SaltWire".

Viss process aizņēma mazāk nekā 5 stundas. Mājas īpašnieki izmantoja malkas krāsni un iznomātos sildītājus, tagad tā ir izžuvusi un pārim nav jāuztraucas par pelējumu.

Sentlorensa līcis ir pasaulē lielākā upes grīva, Sentlorensas upes ieteka Atlantijas okeānā, pēc hidroloģiskā režīma — iekšzemes jūra. Tā platība ir 236 000 km² un tajā ir 35 000 km³ ūdens. Tā ir izvietojusies Ziemeļamerikas ziemeļaustrumos starp Labradoras pussalu ziemeļos, Ņūfaundlendas salu austrumos un Jaunskotijas pussalu un kontinenta krastu dienvidos.

Tēmas