foto: AFP/Scanpix
Krievijā ceturto dienu pēc kārtas jauns Covid-19 nāves gadījumu rekords
Covid-19 slimnieki Sklifosovska Maskavas slimnīcā.
Pasaulē
2021. gada 22. oktobris, 20:51

Krievijā ceturto dienu pēc kārtas jauns Covid-19 nāves gadījumu rekords

Jauns.lv / LETA

Krievijā aizvadītās diennakts laikā no Covid-19 miruši 1064 cilvēki, nāves gadījumu skaitam drūmajā pandēmijas statistikā jau ceturto dienu pēc kārtas sasniedzot jaunu rekordu, liecina piektdien apkopotā oficiālā informācija.

Diennakts laikā reģistrēts 37 141 jauns inficēšanās gadījums ar koronavīrusu.

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Krievijas prezidents Vladimirs Putins izsludinājis valstī brīvdienas no 30.oktobra līdz 7.novembrim, darbiniekiem saglabājot darba algu. Taču līdz tam vēl ir vesela nedēļa.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs sacīja, ka Putina lēmums dos iespēju pārraut inficēšanās ķēdi, bet situācija raksturoja kā ļoti sarežģītu.

Jautāts, vai valdība apsvērs vēl stingrāku ierobežojumu ieviešanu, Peskovs sacīja, ka pašreiz nē, piebilstot, ka neviens nevar ar lielu pārliecību paredzēt pandēmijas turpmāko attīstību.

Taču viņš neizslēdza iespēju, ka pēc 7.novembra varētu tikts pieņemti tālāki pasākumi, un vēlreiz vainoja smagajā situācijā sabiedrības noraidošo attieksmi pret vakcinēšanos pret Covid-19.

"Mūsu vakcinācijas programma norit sliktāk nekā vairākās Eiropas valstīs. Mazāk cilvēku tiek vakcinēti un arvien vairāk cilvēku saslimst, jo parādās jauni, agresīvāki celmi. Tā ir realitāte," sacīja Peskovs.

Putins ir paziņojis reģionālajām varasiestādēm, ka tās var ieviest jaunus ierobežojumus pēc saviem ieskatiem.

Maskava ir noteikusi, ka nevakcinētiem cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem, no pirmdienas četrus mēnešus maksimāli daudz jāuzturas mājās, un no nākamās ceturtdienas Maskavā stāsies spēka stingrākais karantīnas režīms kopš pērnā gada jūnija.