Pasaulē
2021. gada 16. oktobris, 12:55

Atklājies, ka Norvēģijas policija jau sen saņēmusi norādes par Kongsbergas uzbrucēja bīstamību

Jauns.lv / LETA

Norvēģijas policija jau pirms vairākiem gadiem saņēmusi norādes, ka dānis Espens Andersens-Brotens, kurš trešdien Kongsbergā ar šaujamloku un citiem ieročiem nogalināja piecus cilvēkus, varētu būt bīstams, laikrakstam "Verdens Gang" pastāstījis drošības dienesta PST pretterorisma operāciju vadītājs Ārne Kristians Heigsteils.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa teiktā, 2015. gadā Andersens-Brotens četras nedēļas atradies apcietinājumā, taču tolaik iespēja, ka viņš varētu pastrādāt politiski motivētu vardarbību, uzskatīta par mazticamu.

PST pārstāvis Martins Bernsens ziņu aģentūrai NTB pirms tam sacījis, ka brīdinājumi saņemti arī 2017. gadā, kad šis cilvēks bija izplatījis videoierakstu, kurā paziņoja, ka ir musulmanis, kurš apzinās savu misiju, taču ieraksta nekonkrētā satura dēļ tajā netika saskatīti noziedzības draudi.

Kā ceturtdien paziņoja Norvēģijas policija, Andersens-Brotens, kas šobrīd ir 37 gadus vecs, atzinies uzbrukumos, kuros trešdienas vakarā  Kongsbergas pilsētas centrā zaudēja dzīvību četras sievietes un viens vīrietis, taču neuzskata, ka izdarījis noziegumu.

foto: Ekrānuzņēmums
Dānijas pilsonis Espens Andersens-Brotens, kurš trešdien Kongsbergā ar šaujamloku un citiem ieročiem nogalināja piecus cilvēkus.

PST sākotnēji pavēstīja, ka šo uzbrukumu vērtē kā terora aktu, bet prokuratūra vēlāk norādīja, ka vīrietis nodots veselības aprūpes dienestiem, raisot minējumus, ka viņam varētu būt garīga rakstura problēmas.

Vēlāk ziņots, ka Andersena-Brotena veselības stāvokli novēros un izvērtēs divi psihiatri.

Cilvēki, kas viņu pazīst, izteikušies, ka viņš jau gadiem ilgi cietis no psihiska rakstura problēmām.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās